“Bayern” nelielu laiku laukumā pavada 12 vīru sastāvā

Netipisks atgadījums sestdien norisinājās Vācijas Bundeslīgas spēlē starp “Freiburg” un Minhenes “Bayern”. Otrā puslaika izskaņā vairākkārtējā valsts čempione “Bayern” laukumā atradās 12 spēlētāju sastāvā, un problēmas novēršanai bija nepieciešamas vairākas minūtes.

Mača 84. minūtē Minhene atradās vadībā ar 3:1 un veica spēlētāja maiņu. Laukumā tika sūtīts Marsels Zabicers, kuram vajadzēja nomainīt Kingslē Komanu, taču viņš laukumu nepameta. Pagāja vairākas sekundes līdz tiesneši saprata, ka laukumā ir 12 “Bayern” spēlētāji.

Mačs tika apturēts, un tiesneši sāka runāt, kā rīkoties šādā situācijā. Šāds negaidīts pavērsiens piestāvētu kādam amatieru čempionātam nevis vienai no labākajām futbola līgām pasaulē. Aptuveni piecas minūtes risinājās mēģinājumi izdomāt, kas jādara tālāk, bet beigās “Bayern” netika sodīta, un mačs turpinājās ar brīvsitienu.

Tika secināts, ka pie vainas bija maiņas tablo. Brīdī, kad Zabicers devās laukumā, tika parādīts, ka laukuma malā jādodas “Bayern” spēlētājam ar 29. numuru, lai gan patiesībā tāda Minhenes komandā nemaz nav. Iepriekš Komanam bija šāds numurs, bet tagad viņa kreklu rotā skaitlis 11.

Nestandarta pauzes dēļ tiesneši piešķīra astoņu minūšu garu kompensācijas laiku, kurā uz maiņu uznākušais Zabicers raidīja bumbu vārtos, nodrošinot “Bayern” panākumu ar 4:1. Līdz Bundeslīgas izskaņai vēl atlikušas sešas kārtas, un Minhene atrodas pirmajā vietā ar 66 punktiem, kamēr Dortmundes “Borussia” atrodas otrajā pozīcijā ar 57 punktiem. Ja nenotiks lieli brīnumi, “Bayern” izcīnīs 32. titulu.

sportapils