Nepatīkamais Pasaules kauss – līdzjutējiem jārēķinās ar dārgu alu un lielām izmaksām

Novembra otrajā pusē Katarā sāksies Pasaules kauss futbolā. Jaunākais pētījums un cenu apskats liecina, ka visiem futbola draugiem, kas dosies uz norises vietu, jārēķinās ar lieliem naudas izdevumiem, lai varētu dzīvot un redzēt spēles.

Lielbritānijas medijs “The Sun” apkopoja informāciju par potenciālajām izmaksām. Vairāk nekā pusotrs miljons līdzjutēju plāno doties uz Kataru, taču sāk parādīties šaubas par to, vai Katara būs gatava tādam fanu pieplūdumam.

Lielākā daļa viesnīcu jau ir rezervētas, turklāt pēc piektdien notikušās izlozes krietni sāk palielināties brīvo numuriņu cena. Kā ziņo “The Sun”, viena nakts viesnīcā izmaksās ap tūkstoti eiro. Dārgs angļu līdzjutējiem būs arī lidojums, jo vienā virzienā biļete izmaksātu aptuveni 1200 eiro, kamēr spēles biļetes cena ir ap 850 eiro.

Katara, kurā dzīvo nedaudz mazāk par trim miljoniem cilvēku, ir populāra ar dārgajām alkohola cenām. Viena pinte “Heineken” maksā aptuveni 14 eiro, kamēr vienas vīna glāzes cena ir ap 13 eiro. Alkoholu varēs lietot tam speciāli paredzētās vietās, un noteikumu neievērošana varētu novest pie sešiem mēnešiem cietumā.

Valsts tūrisma galvenā persona Bertolds Trenkels atzina, ka uz turnīra laiku tiks pieņemti īpaši alkohola lietošanas noteikumi, taču viņš arī brīdināja, ka pašos stadionos tie būs citādāki. “Patiesībā stadionos būs tikai bezalkoholiskais alus.”

Pieredzē dalījusies arī kāda bijusī Lielbritānijas iedzīvotāja, kura pirms septiņiem gadiem ar vīru pārcēlās uz Kataru. “Ir daudz noteikumu, kurus angļi nezinās, piemēram, ka sievietēm jāapsedzas veikalā. Ja sieviete uzvilkusi šortus vai kleitu, tev par to tiks aizrādīts un citas sievietes tev spļaus virsū.

Alkohola cenas ir tik augstas, ka lielākā daļa cilvēku izmanto laimīgo stundu starp pieciem un astoņiem, kad pinte alus maksā nepilnus 10 eiro. Alkohola lietošana publiskās vietās ir aizliegta, un, ja tas tiks darīts, policija aizvedīs uz cietumu. Novērošanas kameras ir visur.”

sportapils