Ēras beigas – “Panini” vairs neražos futbola čempionātu uzlīmes

Reizi divi gados, kā tas bija pieņemts pirms pandēmijas, vismaz mēnesi futbola līdzjutēji un ne tikai daudz laika pavadīja pie televizora ekrāniem, lai vērotu Eiropas čempionātu vai Pasaules kausu futbolā. Neatņemama tradīcija bija uzlīmju grāmata, kuru centās aizpildīt ar visu komandu spēlētājiem, taču tagad zināms, ka leģendārais uzņēmums “Panini” vairs neturpinās to ražošanu.

Pirmo uzlīmju albumu “Panini” izveidoja 1970. gadā, kad norisinājās Pasaules kauss. Kopš tā laika uzņēmums nav izlaidis nevienu lielo turnīru, taču 2022. gada Pasaules kauss, kas norisināsies no 21. novembra līdz 18. decembrim, būs pēdējais ar “Panini” veidotājiem uzlīmju albumiem.

Labā ziņa gan ir tāda, ka vieta nepaliks tukša, jo par 2024. gada Eiropas futbola čempionāta uzlīmju albumu būs atbildīgs uzņēmums “Topps”, ko janvārī par 500 miljoniem ASV dolāru iegādājās “Fanatics”. Albumi būs pieejami ne tikai par Eiropas čempionātu un Pasaules kausu, bet arī par sieviešu Eiropas čempionātu un Nāciju līgas finālu.

“Topps” jau kādu laiku sadarbojas ar UEFA Čempionu līgu un citiem UEFA veidotajiem turnīriem, bet tagad uzņēmums būs atbildīgs arī par izlašu mačiem. “Eiropas čempionāts ir lielākais un prestižākais futbola notikums nacionālā līmenī Eiropā,” izteicās “Topps” pārstāvis Marks Ketlins. “Tas veicina mantojuma rašanos, kad runa ir par uzlīmēm, kartītēm un citiem suvenīriem. Šī sadarbība ir liels solis.”

Sadarbības ietvaros “Roma” galvenais treneris Žuzē Morinju kļūs par vēstnesi un palīdzēs izvēlēties spēlētājus uzlīmju albumiem. “Šis mums ir ļoti īpaši. Morinju ir viens no skaļākajiem vārdiem Eiropas futbolā, tāpēc arī viņu izvēlējāmies.”

sportapils