Bijušais “Liverpool” futbolists pievērsies boksam

Var teikt, ka pēdējā laikā kļūt par bokseri ir trendīgi. Nīderlandes futbolists Dirks Kuits, kurš karjeras laikā sešus gadus pavadīja Anglijas Premjerlīgas komandā “Liverpool”, aktīvi gatavojas boksera karjerai un meklē pirmo pretinieku.

Kuits noslēdza futbolista karjeru 2017. gadā, palīdzot “Feyenoord” Nīderlandes čempionāta pēdējā dienā nodrošināt čempiones titulu. Bijušais Nīderlandes izlases pārstāvis atzinis, ka viņam pietrūkst spriedzes, ko sniedza futbols.

Tagad Kuits ir gatavs jaunam izaicinājumam un meklē pretinieku pirmajai boksa cīņai. “Es, kā bijušais futbolists, zinu, kā ir atrasties lielā stadionā. Pagājuši jau vairāk nekā četri gadi kopš beidzu spēlēt futbolu, un, protams, man pietrūkst tā spriedze un grūtības izcīnīt uzvaru.”

“Esmu nodarbojies ar citiem sporta veidiem, piemēram, ar tenisu, “paddle” tenisu vai vienkārši fitnesu, taču došanās ringā būs kaut kas jauns man. Šī iemesla dēļ es gribētu sacensties ar vēl kādu slavenību. No šī brīža es trenēšos ļoti cītīgi,” saka Kuits.

Kuits nav vienīgais Premjerlīgas futbolists, kurš izlēmis pievērsties boksam. Iepriekš bija plānots, ka gan bijušais Mančestras “United” aizsargs Patrīss Evrā, gan “Tottenham” pussargs Džeimijs O’Hāra aprīļa beigās debitēs boksa ringā, tomēr cīņas tikušas atceltas, jo galvenā vakara cīņa nenotiks.

Futbolista karjeras laikā Kuits uzvarējis gan Nīderlandes, gan Turcijas čempionātos, kā arī izcīnījis Anglijas, Turcijas un Nīderlandes kausus. 2010. gada FIFA Pasaules kausā Kuits Nīderlandes sastāvā palika otrajā vietā, savukārt četrus gadus vēlāk tika izcīnītas bronzas medaļas.

sportapils