Ramadāna dēļ pirmo reizi iepauzē Bundeslīgas spēli

Aizvadītajā nedēļas nogalē nebijis gadījums notika Vācijas Bundeslīgā – otrajā puslaikā mačs starp “Augsburg” un “Mainz” tika iepauzēts, lai spēlētājs, kurš ievēro ramadānu, varētu uzņemt šķidrumu. Bundeslīgas vēsturē tas notika pirmo reizi.

Šogad ramadāns ir no 2. aprīļa līdz 1. maijam. Šajā laika periodā musulmaņi ievēro gavēni, kas nozīmē ūdens un ēdiena neuzņemšanu noteiktā laika periodā dienas laikā. Ņemot vērā sportistu lielo slodzi, apvienot gavēšanu un sportošanu ir visai sarežģīti.

“Mainz” pussargs Mousa Niakate arī ievēro gavēni, un to zināja galvenais treneris Matiass Jolenbeks. Otrā puslaika vidū jeb 65. minūtē tiesnesis nosvilpās, pavēstot par nelielu pauzi. Tajā laikā “Mainz” futbolists dzēra no divām pudelēm, ko viņam iedeva vārtsargs. Visticamākais, ka tajās bija gan ūdens, gan sporta dzēriens.

Pēc tam spēlētājs pateicās tiesnesis, iedodot viņam “pieci”. Šī gan nebija vienīgā reize nedēļas nogalē, kad Bundeslīgas spēle tika iepauzēta ramadāna dēļ, jo arī svētdien spēlē starp “RB Leipzig” un “Hoffeinheim” tiesnesis pieņēma tādu pašu lēmumu.

“Nav nekādu instrukciju par to, kā rīkoties šādos gadījumos, taču, protams, mēs atbalstām tiesnešu lēmumu piešķirt ūdens pārtraukumu ramadāna laikā, ja spēlētājs tādu vēlas,” sacīja Vācijas tienešu komitejas pārstāvis.

sportapils