Potenciālais jaunais “United” galvenais treneris – perfekcionists līdz pēdējam sīkumam

Lai gan oficiāli tas vēl nav izziņots, bet futbola sabiedrībā runā, ka Mančestras “United” panākusi mutisku vienošanos ar Nīderlandes treneri Ēriku ten Hāgu par komandas vadīšanu turpmākajās sezonās. Zināms, ka speciālists pievērš ļoti lielu uzmanību dažādām detaļām.

Pagaidām ten Hāgs ir Amsterdamas “Ajax” galvenais treneris, bet pašlaik norisinoties sarunas starp “United” un “Ajax” par kompensāciju apmēriem. Kad par to tiks panākta vienošanās, oficiāli tiks noslēgts līgums ar “United”, kam vajadzētu būt uz četrām sezonām.

Bijušais nīderlandiešu futbolists Sjords Overgors savulaik spēlējis ten Hāga vadībā “Go Ahead Eagles” komandā, un tagad viņš padalījies ar to, kas trenerim bijis svarīgi. “Viņš vēlējās, lai dzērienu pudeles būtu saliktas taisnā līnijā,” stāsta Overgors. “Visam vajadzēja būt perfekti. Cilvēkiem bija nepieciešams laiks, lai pie tā pierastu.”

“Mums bija viens cilvēks, kura pienākumos bija uzraudzīt zālienu. Katru dienu Ēriks gāja pie viņa un stāstīja, ka zāles augstumam vajag būt diviem milimetriem. Visiem komandā tas bija kas jauns, un tas pilnībā visu mainīja. Atcerieties, tā nav lielā Nīderlandes komanda. Mums nebija labākais treniņu centrs, taču viņš to tādu padarīja.”

“Daudziem treneriem, kuri trenēja tāda līmeņa komandas kā “Eagles”, bija attieksme, ka ar visu notiekošo ir vienkārši jāsadzīvo, taču ten Hāgs tāds nebija, jo viņš visu padarīja tikai un vienīgi labāku,” pozitīvi izsakās Overgors.

Trenera karjeru ten Hāgs uzsāka 2012. gadā, kad sāka vadīt iepriekšminēto “Go Ahead Eagles”. Pēc tam sekoja divas sezonas Minhenes “Bayern” otrās komandas galvenā trenera amatā, 2015. gadā viņš pārcēlās uz Nīderlandes komandu “Utrecht”, bet kopš 2017. gada speciālists vada “Ajax”, par valsts čempionu kļūstot divas reizes.

sportapils