Galvenais treneris lūdz saviem spēlētājiem neievērot fastingu ramadāna laikā

Eiropas futbola līgās sezonas tuvojas tām noslēgumam. Pašlaik musulmaņi visā pasaulē ievēro ramadānu, savukārt “Saint-Etienne” galvenais treneris Paskāls Duprass lūdzis saviem spēlētājiem šajā laikā atteikties no fastinga, jo komanda cīnās par vietas saglabāšanu.

Kad līdz sezonas beigām palikušas sešas nedēļas, “Saint-Etienne” ar 30 punktiem atrodas 17. vietā, kamēr pozīciju zemāk esošā “Clermont” atpaliek tikai par punktu. Pēdējās vietas īpašniece “Metz” atpaliek tikai par sešiem punktiem, bet “Bordeaux” – četriem. Pēdējās divas vietas automātiski zaudēs vietu, bet 18. pozīcijā esošā komanda aizvadīs pārspēles.

Aizvadītajā nedēļas komandā “Saint-Etienne” ar 2:1 pārspēja “Stade”, taču pirms tam bija divas neveiksmes pēc kārtas, ieskaitot sagrāvi ar 2:6. Kā ziņo franču mediji, Duprass komandas musulmaņiem, kuri veido divas trešdaļas no sastāva, palūdzis neievērot fastingu šajā ramadāna laikā. Fastings nozīmē to, ka noteiktā laika periodā cilvēks neēd.

Pēc lielā zaudējuma ar 2:6 savs viedoklis bija galvenajam trenerim. “Tā bija kolektīvā katastrofa, lepnuma grēks, attieksme, kas nav cienīga profesionālam futbolistam. Mana atbildība kā trenerim ir atkārtot spēlētājiem, ka futbols pieprasa cieņu.”

Jau iepriekš “Saint-Etienne” galvenais treneris kritizējis komandas spēlētājus, taču to, ka fastings netraucē spēlēt, spilgti apliecinājis Karīms Benzemā, kurš gan UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē, gan pēdējā Spānijas “La Liga” mačā nodrošināja Madrides “Real” uzvaras.

sportapils