“Club Brugge” fani par rasismu varēs ziņot no stadiona

Īpaši aktīvu cīņu pret rasismu uzsākusi Beļģijas spēcīgākā futbola čempionāta komanda “Club Brugge”, kas visā stadionā izvietojusi 24 tūkstošus QR kodus, ko fani var noskanēt, ja tiek pieredzēti kādi notikumi, ko var kvalificēt kā rasistiskus.

Cilvēkiem noskanējot QR kodus, uz konkrēto vietu stadionā dosies īpaši apmācīti apsargi. Ja tiks apstiprināts, ka konkrētais cilvēks bijis rasistisks, fans nevarēs apmeklēt “Club Brugge” mājas spēles vismaz divus gadus.

“Rasisms ir iespiedusies sociāla problēma, tas pats novērojams gan futbola stadionos, gan komandās. Absolūts mazākums no 28 tūkstošiem cilvēku, kas atbalsta komandu katru nedēļu, pilnībā visu sabojā citiem faniem, tāpēc mēs kā klubs speram soli uz priekšu,” pavēstīja “Club Brugge”.

“Pagātne pierādījusi, ka uzvedības izmaiņas ar kampaņu palīdzību nav iespējams ieviest. Pulks ar līdzjutējiem parādījuši, ka nevēlas būt saistīti ar šo uzvedību, viņu pacietības mērs ir pilns. Ja tu esi rasists, tu neesi no mūsu ģimenes.”

“Club Brugge” iepriekš saskārusies ar rasisma problēmām. “Anderlecht” treneris Vinsents Kompanī sacīja, ka pēc komandu savstarpējā mača pagājušā gada beigās viņu publika nosauca par rasistu, turklāt to esot darījuši arī spēlētāji un citi komandas pārstāvji. Beļģijas varasiestādes veica izmeklēšanu, tomēr neizdevās identificēt vainīgos.

sportapils