Padoms skarbā veidā: leģendāro Teriju apķer ap kaklu pēc auto iegādes

Džons Terijs ir viens no leģendārākajiem Londonas “Chelsea” futbolistiem. Vienā no futbola podkāstiem viņš pastāstīja, ka jaunības dienās viņš iegādājies automašīnu, par ko nebija priecīgs tā laika kapteinis, kurš sagrābis Teriju ap kaklu.

Vairāk nekā 20 gadus Terijs pavadīja “Chelsea” komandā, un līdz pirmajai komandai viņš tika caur kluba sistēmu, debiju lielajā komandā piedzīvojot vēl tīņa gados 1998. gadā. Gadu vēlāk viņš debitēja UEFA Čempionu līgā, un sevi par to viņš atalgoja ar jaunu automašīnu. Tas nepatika tā laika kapteinim Denisam Vaisam, kurš lika to atgriezt.

“Atceros, ka spēlēju pirmajā komandā un saņēmu Čempionu līgas bonusu. Es muļķīgā kārtā bonusu izmantoju, lai iegādātos jaunu automašīnu. Tolaik man bija 19 gadu. Ierados uz treniņu jaunajā automašīnā, bet Vaiss apķēra mani ap kaklu visu priekšā koridorā. “Ko tu domā – kas tu esi? Ej un atdod mašīnu atpakaļ,” tā man viņš teica.”

“Viņš man lika atdot automašīnu, es zaudēju naudu, taču viņš mani izveda apkārt un palīdzēja man atrast un iegādāties māju, līdz ar to tas padoms bija darīts no vislabākās sirdsapziņas,” sacīja Terijs.

Vaiss pievienojās “Chelsea” komandai 1990. gadā un pavadīja tur 11 sezonas, uz to laiku kļūstot par visu laiku veiksmīgāko kapteini. Futbolista kontā ar Londonas komandu bija divi FA Kausi, viens Līgas kauss un UEFA Superkauss, bet 2001. gadā viņš pārcēlās uz Lesteras “City”.

Interesanti, ka tieši Terijs kļuva par nākamo “Chelsea” kapteini un kļuva arī par visu laiku veiksmīgāko. Par mācību Terijs pateicās Vaisam. “Tolaik es jutos apkaunots, taču tas bija labākais padoms, kādu varēju saņemt,” atzina 41 gadu vecais Terijs.

“Esmu ļoti pateicīgs par visiem mazajiem padomiem laika gaitā, par jauno spēlētāju audzināšanu, turklāt viņš ne vienmēr skatījās pirmās komandas virzienā, bet palīdzēja arī citiem jaunajiem.”

Terijs “Chelsea” kreklā aizvadīja vairāk 500 spēles, kopumā sešas reizes uzvarot FA Kausā, piecas reizes Anglijas Premjerlīgā, trīsreiz triumfējot Līgas kausā, kā arī pa reizei Čempionu līgā un Eiropas līgā. Tāpat Terijs bijis Anglijas izlases kapteinis, bet tagad bijušais futbolists strādā “Chelsea” akadēmijā par konsultantu.

sportapils