Interesantā statistika: Mesi bijis labāks par Benzemā

Straujiem soļiem tuvojas Eiropas nacionālo futbola līgu sezonas noslēgums, tāpēc var sākt vērtēt, kurš futbolists bijis labāks. Apkopjot informāciju, paveras interesanta aina, jo Lionels Mesi statistiski apsteidzis Karīmu Benzemā.

Savā pirmajā sezonā Parīzes “Saint-Germain” Mesi nav demonstrējis to labāko sniegumu, jo guvis tikai četrus vārtus, toties atdevis 13 rezultatīvas piespēles, bet aprīļa priekšpēdējā nedēļas nogalē PSG pēc neizšķirta ar “Lens” garantēja Francijas čempiontitulu.

Neskatoties uz slikto sezonu, argentīnietis atrodas trešajā vietā pēc parādītā snieguma Eiropas TOP5 līgās, ko apkopoja futbola statistikas portāls “Whoscored.com”. Tiek ņemts vidējais mača reitings katram futbolistam, kurš spēlē Anglijas Premjerlīgā, “La Liga”, Vācijas Bundeslīgā, Itālijas A sērijā un Francijas čempionātā.

Reitingā tiek ņemta vērā tāda statistika kā gūtie vārti, rezultatīvās piespēles, piespēļu precizitātes procents un ne tikai. Visai interesanti, ka Mesi ierindojas trešajā pozīcijā ar vidējo reitingu 7,71 no 10.

Minhenes “Bayern” uzbrucējs Roberts Levandovskis atrodas pašā galvgalī ar reitingu 7,93, bet uz papēžiem viņam min Kilians Mbapē – 7,91. Poļu uzbrucējs guvis 33 vārtus 31 Bundeslīgas spēlē, savukārt Mbapē atzīmējies ar 22 vārtiem 31 Francijas čempionāta spēlē.

Madrides “Real” līderis Karīms Benzemā ir tikai ceturtajā vietā ar reitingu 7,68, turklāt viņš ir galvenais favorīts uz “Ballon d’Or” balvas iegūšanu. Pirmajā Čempionu līgas pusfināla spēlē pret Mančestras “City” viņš guva divus vārtus, kopumā sezonā izceļoties ar 41 precīzu sitienu, no kuriem 25 bijuši Spānijas čempionātā. Kopā ar Benzemā ceturto vietu dala “Liverpool” spēlētājs Mohameds Salāhs, kurš 31 Premjerlīgas spēlē guvis 22 vārtus.

sportapils