Kļūdās arī leģendas: Bufons pieļauj amatierisku misēkli

Nedēļas sākums nepatīkams bija vienam no visu laiku labākajiem futbola vārtsargiem Džanluidži Bufonam, kurš Itālijas B sērijas spēlē pieļāva tādu kļūdu, ko bieži nevar redzēt profesionālajā futbolā. Skarbi bija arī fani, kuri lika leģendai beigt karjeru.

44 gadus vecais vārtsargs pārstāv savu pirmo komandu “Parma”, kuras rindās ir arī jaunais latviešu futbolists Dario Šits. Bufons komandā atgriezās pagājušajā vasarā, kad “Parma” zaudēja vietu A sērijā. Nebija nekāds pārsteigums, ka vārtsargs uzreiz tika nosaukts par komandas kapteini.

Divas spēles līdz sezonas beigām “Parma” turnīra tabulā ieņem 13. vietu, taču būtiski uzlabot vai pasliktināt savas pozīcijas komanda nevar. Pirmdienas vakarā “Parma” viesos tikās ar “Perugia”, un jau 5. minūtē mājinieki realizēja 11 metru soda sitienu, izvirzoties vadībā.

Situācija pasliktinājās divas minūtes vēlāk. Bumba tuvojās Bufona virzienā, situācija nebija draudīga, un viņš gribēja ar kreiso kāju spert bumbu tālu projām. Viņš kļūdījās, un bumba sāka tuvoties vārtiem. Bufons centās tikt tai pakaļ, taču bija pārāk lēns, ko izmantoja “Perugia” uzbrucējs, raidot bumbu vārtos.

Otrajā puslaikā “Parma” vienus vārtus atguva, taču piedzīvoja zaudējumu ar 1:2. Neskatoties uz leģendas statusu, fani sociālajos tīklos nežēloja Bufonu. “Beidz karjeru, lūdzu.” “Nav patīkami redzēt šādu Bufonu. Vienkārši sakravā mantiņas un beidz karjeru.” “Jūtos slikti par Bufonu. Viņš ir leģenda, taču jābeidz karjera.”

Pagaidām gan neizskatās, ka Bufons domā kārt futbola bučus uz nagliņas, jo līgums ar “Parma” ir uz vēl divām sezonām. Savu lielisko karjeru itālis uzsāka 1995. gadā un kopš tā laika izgājis laukumā vairāk nekā 1000 mačos. Desmitkārtējais Itālijas A sērijas uzvarētājs ir rekordists aizvadītajās spēlēs gan čempionātā, gan nacionālajā izlasē.

sportapils