Vates kociņš liedz piedalīties futbola mačā

Visai neparasts atgadījums pagājušās nedēļas beigās bija Anglijas pēc spēka trešajā spēcīgākajā futbola čempionātā. Kļuva zināms, ka “Hartlepool” pussargs nevarēs palīdzēt komandai tādēļ, ka vates kociņš pārāk dziļi iekļuva viņa ausī.

“Hartlepool” piedzīvojusi spēlētāju krīzi, jo vairāki svarīgi futbolisti nebija spējīgi doties palīgā komandai aizvadītajā nedēļas nogalē. Arī pirms tam komanda trīs mačos pēc kārtas nevarēja pilnībā aizpildīt rezervistu soliņu, visās spēlēs piedzīvojot zaudējumus.

Labā ziņa gan ir tāda, ka “Hartlepool” īsā sastāva dēļ nezaudēs vietu čempionātā, jo vienu kārtu pirms tā beigām komanda ar 54 punktiem ieņem 16. vietu 24 komandu konkurencē.

Pagājušajā piektdienā tika ziņots par visai neierastu “savainojumu”. Pussargs Marks Šeltons esot tīrījis savas ausis ar vates kociņu, taču tas iestrēdzis ausī. Šeltons bijis viens no svarīgākajiem spēlētājiem, turklāt laukumā devies 41 mačā visu turnīru ietvaros.

“Vates gabaliņš tika Marka ausī un iekrita pārāk dziļi,” sacīja “Hartlepool” galvenais treneris Grīms Lī. “Viņš devās uz slimnīcu, izklausās, ka kociņš ticis pārāk dziļi, viņam reibst galva un nevar piecelties.” Sestdien “Hartlepool” mačā pret pēdējās vietas īpašnieci “Scunthorpe” izrāva neizšķirtu 72. minūtē.

Noteikti, ka Šeltona savainojumu var nosaukt par vienu no dīvainākajiem. Vēsturē spēlētāji arī izcēlušies ar netipiskiem savainojumiem, piemēram, Velsas futbolists Darens Bernands paslīdēja uz suņa ekskrementa, savainoja potīti un bija ārā piecus mēnešus.

Bijušais Anglijas izlases vārtsargs Deivs Besants netīšām nometa salātu mērces pudeli un gaisā centās to kontrolēt ar kāju, taču pudele savainoja īkšķi, viņam nespēlējot turpmākās astoņas nedēļas. Norvēģu futbolists Sveins Grondālens, cenšoties uzturēt fizisko formu, devās skrējienā pa mežu, taču saskrējās ar alni.

Pirms nepilniem 30 gadiem jeb 1993. gadā “Arsenal” triumfēja Līgas kausā. Stīvs Morovs guva vārtus, kas atnesa titulu, bet pēc finālsvilpes komandas biedrs Tonijs Adamss pacēla gaisā Morovu, tomēr piezemēšanās bija neveiksmīga, kā rezultātā Morovs salauza atslēgas kaulu. Kamēr spēlētāji saņēma medaļas, Morovs atradās ātrās palīdzības mašīnā.

sportapils