Maradonas “Dieva rokas” krekls pārdots par vairāk nekā 8 miljoniem

Kamēr Latvijas iedzīvotāji izbaudīja svētku dienu, tikmēr citi cilvēki cīnījās par Djēgo Maradonas spēļu kreklu, ar kuru viņš Pasaules kausā guva vārtus pret Angliju, kas nodēvēti par “Dieva rokas” vārtiem, jo tiesneši nemanīja, ka bumba nokļuva vārtos pēc tam, kad bumba pieskārās Maradonas rokai.

Argentīnas izlase 1986. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā tikās ar Angliju. Otrā puslaika pirmajās minūtēs Maradona devās uz pretinieku vārtiem, atdeva piespēli komandas biedram, kurš bumbu nespēja nokontrolēt, taču Anglijas futbolistam izdevās bumbu iecentrēt savā soda laukumā, un Maradona raidīja bumbu vārtos, lai gan tas notika ar rokas palīdzību.

Pēc spēles Maradonas krekls nonāca Stīva Hodža īpašumā, kurš tagad lēma kreklu izlikt izsolē. Lai gan sākotnēji bija plānots, ka krekls tiks pārdots robežās starp 4,5 un septiņiem miljoniem eiro, galarezultāts bija iespaidīgāks, jo kāds nezināms pircējs to iegādājās par nepilniem 8,3 miljoniem eiro.

“Šis futbola krekls noteikti ir iekārojamākais, kāds jebkad nonācis izsolē, tāpēc arī ir pareizi, ka tam pieder izsoles rekords saistībā ar šāda veida produktiem,” izteicās viens no izsoles pārstāvjiem Brāms Vahters.

Iepriekš Argentīnas delegācija, kas sastāvēja no futbola federācijas pārstāvjiem, Maradonas ģimenes un citiem cilvēkiem, centās pārliecināt Hodžu pārdot kreklu viņiem nevis to izlikt izsolē. “Viņš pārdod lietu, kas pieder Maradonam un Argentīnas futbola asociācijai bez jebkādiem jautājumiem,” sacīja delegācijas pārstāvis. “Tam vajadzētu atrasties Argentīnā, lai visi argentīnieši varētu to izbaudīt, nevis kāda miljonāra skapī.”

Interesanti, ka Maradonas ģimene pirms tam sacīja, ka Hodža krekls nav īstais, jo to slavenais futbolists bija uzvilcis spēles pirmajā puslaikā nevis otrajā. Neskatoties uz apgalvojumiem, izsoles rīkotāji apstiprināja, ka krekls ir autentisks, un tas bija Maradonam mugurā slavenajā brīdī.

Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2019. gadā, kad beisbola komandas Ņujorkas “Yankees” leģendas Beiba Rutas krekls tika pārdots par vairāk nekā pieciem miljoniem eiro.

sportapils