Izsolē nonāk krekls, ar kuru Agvero atnesa “City” vēsturisko titulu

Mēneša beigās ikviens interesents varēs iesaistīties cīņā par Serhio Aguero spēļu kreklu, kas viņam bija mugurā 2011. – 2012. gada sezonas izšķirošajā mačā, kurā Mančestras “City” nodrošināja Anglijas Premjerlīgas titulu.

Tajā sezonā par Premjerlīgas titulu cīnījās divas Mančestras komandas – “City” un “United”. Bija skaidrs, ka pirmās vietas liktenis izšķirsies pēdējā kārtā. “Sarkanie velni” savu darbiņu paveica, viesos ar 1:0 pieveicot “Sunderland”, bet “City” mājās spēlēja pret “Queens Park Rangers”.

Punktus “City” nevarēja atļauties zaudēt, tomēr, sākoties kompensācijas laikam, Mančestra bija iedzinējos. Otrajā kompensācijas minūtē “City” panāca 2:2, bet par varoni kļuva Agvero, kurš divas minūtes vēlāk raidīja bumbu vārtos, nodrošinot “City” pirmo titulu pēdējo 44 gadu laikā! Īpaši skaļš bija spēles komentētājs Martins Tailers, kurš izkliedza vārtu guvēja uzvārdu.

“Es varu apzvērēt, ka neko tādu jūs vairāk nepiedzīvosiet,” tajā brīdī teica Tailers. “Tāpēc skatieties un izbaudiet to. Iedzeriet par to.”

Desmit gadus vēlāk cilvēki atcerēsies vēsturisko brīdi, jo izsolē tiks izlikts tā mača Agvero krekls. Pašreiz tiek lēsts, ka maksimālā summa, ko kāds varētu ziedot, varētu sasniegt 35 tūkstošus eiro, tomēr kolekcionāri prognozē, ka vēsturiskā krekla vērtība krietni pieaugs. Tiek vēstīts, ka summa varētu pārsniegt pat vienu miljonu eiro.

Pēc tam, kad “City” izcīnīja titulu, Agvero kreklu esot atdevis komandas ekipējuma menedžerim, kurš pēc tam to atdeva vienam no valsts lielākajiem kolekcionāriem. Pašreizējais īpašnieks izlēma izlikt izsolē kreklu cēlu mērķu dēļ, jo nopelnītā nauda tiks ziedota Lielbritānijas vēža un insulta asociācijai.

sportapils