“Spurs” plāno dažas mājas spēles aizvadīt ārpus Sanantonio

Interesantu soli spērusi NBA komanda Sanantonio “Spurs”, ko savulaik pārstāvējis Dāvis Bertāns. Klubs jautāja atļauju apgabala pārstāvjiem dažas no mājas spēlēm aizvadīt ārpus Sanantonio, un komanda saņēma pozitīvu atbildi, tiesa, ne pilnībā tādu, kādu tā gribēja.

NBA komandas pārsvarā pārbaudes spēles pirms sezonas sākuma aizvada ne savās mājvietās. Bieži vien klubi dodas arī ārpus ASV robežām, piemēram, uz Meksiku, Ķīnu vai Eiropu. Pirms COVID-19 sākuma viens regulārās sezonas mačs tika aizvadīts Parīzē, bet vismaz divas – Meksikā.

Šo spēļu aizvadīšana ārpus ASV bija saistīts ar līgas lēmumiem, bet “Spurs” pēc pašas iniciatīvas nākamajā sezonā mājas mačus aizvadīs arī ārpus “AT&T” arēnas. Pašreizējā vienošanās ar Beksaras apgabalu paredzēja, ka “Spurs” divas mājas spēles var būt Meksikā, bet komanda šo skaitu vēlējās pacelt uz četrām katrā no nākamajām divām sezonām.

“Spurs” plānoja vairāk spēļu aizvadīt Meksikas pilsētās Mehiko un Monterejā. “Teorija ir tāda, ja viņiem izdosies palielināt robežas, iegūt jaunus sponsorus un skatītājus, tas tikai uzlabos kopējo situāciju klubā,” stāstīja apgabala tiesnesis Nelsons Volfs.

Komandas vēlme bija arī aizvadīt spēles tuvākajā apkaimē, kas būtu 100 jūdžu rādiusā. “Viņi vēlas spēlēt Ostinā, to es zinu,” turpināja Volfs. “Viņi izdomāja, ka no turienes izdotos piesaistīt daudz cilvēku.”

Apgabala komisāri nebija vienisprātis par “Spurs” lūgumu, tika uzdoti jautājumi, ieskaitot komandas plānus palikt Sanantonio. Beigās balsojumā ar 3-2 tika atbalstīts lēmums palielināt mājas spēļu skaitu ārpus Sanantnonio tikai uz vienu sezonu.

Bijušais “Spurs” ģenerālmenedžeris un pašreizējais izpilddirektors Roberts Bufords izplatīja paziņojumu, ka “Sanantonio bijusi mājas komandai jau piecas desmitgades, un tā turpinās būt daļa no pilsētas arī turpmākos 50 gadus”. Iespējams, ka lēmums būtu komandai labvēlīgāks, ja uz tikšanos būtu ieradušies “Spurs” pārstāvji, jo komisāri vēlējās uzklausīt viņu viedokli.

Lai gan jau iepriekš līgumā tika iekļauts punkts par iespēju divas mājas spēles aizvadīt ārpus Sanantonio, “Spurs” to vēl nav izmantojusi. Šis punkts neattiecas uz pirmsezonas spēlēm, savukārt mačos, kas aizvadīti Meksikā, “Spurs” bijusi viesu statusā. Sods par noteikumu neievērošanu būtu robežās no 84 līdz 130 miljoniem ASV dolāru.

sportapils