Ēras beigas: “EA Sports” un FIFA pārtrauc sadarbību

Domājams, ka praktiski ikviens sporta fans kādā brīdī datorā vai konsolē spēlējis slaveno “EA Sports” futbola spēli ar nosaukumu “FIFA”. Šajā vasarā daudz kas mainīsies, jo populārā futbola spēle mainīs savu nosaukumu.

Nepilnus 30 gadus “EA Sports” un FIFA sadarbojās, cilvēkiem piedāvājot aizraujošo futbola spēli. Pirmais izlaidums bija 1994. gadā ar nosaukumu “FIFA 94”, bet pie pašreizējās situācijas “FIFA 23” kļūs par pēdējo sadarbības rezultātu. “FIFA 22” vāku rotā Parīzes “Saint-Germain” viens no līderiem Kilians Mbapē.

“Pēc praktiski 30 gadiem, veidojot žanra definējošu, interaktīvu futbola spēli, mēs drīz sāksim jaunu un aizraujošu ēru,” teikts “EA Sports” oficiālajā paziņojumā. “Nākamajā gadā “EA Sports FC” kļūs par nākotni “EA Sports” futbola sērijā. Kopā ar vairāk nekā 300 licenzētajiem sporta partneriem esam gatavi pacelt futbola pieredzi jaunos augstumos.”

“Viss tas, kas tev jau patīk šajā spēlē, būs arī turpmāk – spēļu versijas, līgas, turnīri, komandas un atlēti. Jaunā un neatkarīgā platforma sniegs jaunas iespējas būt inovatīvākiem, radīt un attīstīties. Šis ir daudz kas vairāk nekā vienkārši simbola maiņa – mēs esam gatavi nodrošināt, ka “EA Sports FC” ir pārmaiņu simbols.”

“Šī sporta veida nākotne ir ļoti gaiša, un futbola fani sastopami jebkurā pasaules nostūrī. Globālais futbols bijis daļa no “EA Sports” jau nepilnus 30 gadus, un šodien mēs nodrošināmies, ka tas būs arī nākamajās desmitgadēs.”

Visu laiku populārākajai futbola spēlei ir sadarbība ar vairāk nekā 300 licenzētajiem partneriem, kā rezultātā uzņēmumam ir piekļuve vairāk nekā 19 tūkstošiem spēlētāju un 700 komandām, vairāk nekā 100 stadioniem un 30 līgām, kā arī UEFA Čempionu līgai un UEFA Eiropas līgai.

sportapils