Lielais iznāciens – futbolists paziņos par savu seksualitāti

Šī nedēļa varētu ieiet Anglijas futbola vēsturē, jo kāds “Championship” jeb pēc spēka 2. līgas futbolists plāno intervijā televīzijā paziņot, ka ir gejs. Par to jau ir informēta futbolista pārstāvētā komanda, un viņš kļūs par vienīgo profesionālo futbolistu valstī, kurš paziņojis, ka ir gejs.

Pats futbolists jūtoties labi par savu lēmumu, un viņš darīs, lai pārtrauktu stigmu, kas radusies par homoseksuāliem vīriešiem profesionālajā futbolā, ziņo “The Sun”. Gan komandas biedri, gan kluba pārstāvji pilnībā atbalsta futbolista lēmumu.

“Spēlētājs par to pastāstīja komandas vadībai un trenerim pāris nedēļas atpakaļ, bet viņa ģimene to jau zināja,” situācijai pietuvināts cilvēks sacīja “The Sun”. “Komanda uzreiz skaidri darīja zināmu, ka tas bija futbolista lēmums un tā atbalsta viņa lēmumu.”

“Par savu orientāciju komandas biedri arī ir informēti, un tie arī pilnībā atbalsta viņu. Situācija futbola ģērbtuvēs laika gaitā arī ir mainījusies, un neviens no spēlētājiem to neredz kā lielu problēmu,” turpināja avots. “Komandas biedriem vairāk interesē, kā viņš spēlē un trenējas. Futbolists ir augsti novērtēta persona komandas iekšienē.”

Pašlaik tikai viens profesionāls futbolists pasaulē atzinis, ka ir gejs, un tas ir austrālietis Džošs Kavallo, kurš par savu seksualitāti citiem pavēstīja pagājušā gada oktobrī. Pagājušā gadsimta sākumā par to, ka ir gejs, pavēstīja brits Džastins Fašanu, bet pirms astoņiem gadiem viņš izdarīja pašnāvību.

sportapils