PSG spēlētājs Gejs izlaiž maču, jo nevēlas vilkt kreklu, uz kura ir varavīksne

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās priekšpēdējā Francijas futbola čempionāta kārta. Čempiones Parīzes “Saint-Germain” futbolists Idrisa Gejs nedevās laukumā, jo viņš nevēlējās vilkt mugurā kreklu, uz kura spēlētāju numurs ir varavīksnes krāsā.

“Saint-Germain” devās uz Monpeljē, kur sagrāva vietējo komandu ar 4:0, un divus vārtus guva Lionels Mesi. Bijušais “Everton” pussargs Gejs devās kopā ar komandu uz maču, bet laukumā viņa nebija. “Komandas pieteikumu viņš atstāja personīgu iemeslu dēļ, taču viņš nav traumēts,” sacīja galvenais treneris Maurisio Početino.

Uzreiz parādījās jautājumi par to, vai Gejs nav izlaidis spēli tikai tāpēc, ka atteicies vilkt spēles kreklu, uz kura bija varavīksne, kas ir LGBTQ+ komūnas simbols. 17. maijs visā pasaulē tiek atzīmēta kā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, tāpēc visu komandu kreklos numuri bija varavīksnes noskaņās.

Franču mediji ziņoja, ka iepriekšējā sezonā Gejs izlaida tās pašas kārtas spēles vēdera problēmu dēļ, kamēr futbolista pārstāvji noraidījuši apgalvojumus, ka pirms gada viņš boikotēja spēli, savukārt paziņojums par nedošanos laukumā sestdienā nav bijis. “RMC Sport” gan vēstī, ka iemesls nespēlēšanai iepriekšējā mačā patiesi bija nevēlēšanās vilkt “varavīksnes kreklu”.

Noteikti, ka visu nedēļu mediju uzmanībā būs Gejs un viņa nespēlēšanas iemesli un tas traucēs komandas sagatavoties sezonas pēdējai spēlei, kas būs sestdienas vakarā pret “Metz”. Kopumā ar sasniegumiem PSG nevar lepoties, jo, lai gan izcīnīts Francijas tituls, UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā komanda izlaida vadību pret Madrides “Real”.

sportapils