“Rangers” fanus izmet no lidmašīnas ceļā uz Eiropas līgas finālu

Trešdienas vakarā Spānijas pilsētā Seviljā norisināsies UEFA Eiropas līgas fināls starp Frankfurtes “Eintracht” un Glāzgovas “Rangers”. Ļoti iespējams, ka klātienē to neredzēs bariņš “Rangers” fanu, kuri tika izlikti ārā no lidmašīnas.

Lidmašīna bija ceļā no Mančestras uz Portugāles pilsētu Faro. Lidojuma laikā tika mainīts maršruts, un lidaparāts piestāja Nantē, jo bija nepieciešams izsēdināt piecus “Rangers” fanus, kuri sauszemē nonāca, rokām esot saslēgtām roku dzelžos.

Sociālajos tīklos pieejams video, kurā redzams, kā viens no “Rangers” faniem pārdzīvo to, ka nevarēs klātienē redzēt komandas pirmo Eirokausu finālu kopš 2008. gada. Franču varasiestādes ziņoja, ka pieci līdzjutēji uz ilgu netika aizturēti vai arestēti. Lidmašīna drīz vien atkal pacēlās gaisā uz Faro, bet bez faniem.

“Uzvedība bija šausminoša kopš brīža, kad viņi pirms lidojuma lietoja alkoholu,” sacīja kāda aculieciniece. “Skatīties, kā tas notiek, bija pilnībā apkaunojoši – gados vecākai sievietei lidojuma laikā bija nepieciešams skābeklis.”

“Viņai uz brīdi nācās pamest lidmašīnu, bet mazliet vēlāk “Rangers” faniem nācās arī to atstāt,” situāciju turpina aprakstīt persona. “Bija ļoti nepatīkami redzēt, ka cilvēki augstu gaisā uzvedas tik muļķīgi un ir piedzērušies. Viņi ignorēja pilnībā visu, kas tika teikts. Stjuartes darīja visu labāko, bet fani neklausījās.”

Arī “Ryanair” pārstāvji apstiprināja, ka jau pirms pacelšanās no Mančestras viens cilvēks netika pielaists pie iespējas doties uz lidmašīnu, bet pēc piespiedu nosēšanās Nantē vēl pieci cilvēki atstāja lidaparātu, kurus sagaidīja policija.

Trešdienas lielā fināla sākums ir plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

sportapils