Vēsturisks notikums sportā: vīriešu un sieviešu izlasēm maksās vienādi

ASV futbola federācija paziņojusi, ka panākusi vienošanos par to, ka turpmāk vīriešu un sieviešu izlasēm tiks maksāts vienādos apmēros, ieskaitot balvu fondu, kas pienākas par labiem rezultātiem Pasaules kausā. ASV kļuvusi par pirmo valsti pasaulē, kas abiem dzimumiem maksās vienādas summas.

Vienošanās paredz, ka vīrieši un sievietes saņems vienādu atalgojumu par nacionālās izlases pārstāvēšanu starptautiskajās sacensībās. “Sajūtas ir ļoti labas. Man personīgi ļoti patika pievienoties šai cīņai, kas sākās vēl tad, kad nemaz nebiju pieskārusies bumbai,” sacīja Midža Pūrsa, kura bija viena no sarunu dalībniecēm, kas diskutēja par svarīgo jautājumu.

“Esmu ļoti lepna par darbu, kas ticis izdarīts. Ļoti daudzi talantīgi cilvēki sanāca kopā, lai paveiktu kaut ko īpašu.” Vienošanās būs spēkā līdz 2028. gadam, kas nozīmē divus Pasaules kausa ciklus, ieskaitot 2026. gada turnīru, kuru ASV uzņems kopā ar Meksiku un Kanādu.

“Šis patiesi ir vēsturisks brīdis,” atzina ASV futbola federācijas prezidents Sindijs Parlovs Kouns. “Panāktās vienošanās uz mūžiem mainījušas šo spēli ASV, turklāt ir potenciāls, ka var notikt izmaiņas visā pārējā pasaulē.”

Būtiski, ka vīriešu un sieviešu komandas saņems naudu ne tikai par spēlēšanu un labiem rezultātiem, bet arī tās savā starpā sadalīs pusi no ieņēmumiem, kas radīsies televīzijas, partneru un sponsoru sadarbības rezultātā. Tāpat ASV treniņnometņu un sacensību laikā piedāvās bērnu aprūpi, bet pēc karjeras beigām futbolistiem piedāvās īpašu finansiālo atbalstu.

sportapils