Benzemā uzskata Mbapē palikšanu Parīzē par nodevību

Nedēļas nogalē futbola līdzjutēji ne tikai sekoja notikumiem lielākajās futbola līgās, kur tika noslēgtas sezonas, bet arī Kiliana Mbapē situācijas atrisinājumam. Franču futbolists pavēstīja, ka arī turpmāk būs Parīzes “Saint-Germain” spēlētājs, taču ne visi ar to bija apmierināti, ieskaitot Madrides “Real” līderi Karīmu Benzemā.

Šogad futbols solījās būt karsts arī ārpus laukuma, jo divi lielākie sporta veida talanti varēja mainīt savas pašreizējās darbavietas. Norvēģis Ērlings Holanns pēc trim sezonām Dortmundes “Borussia” pārcelsies uz Anglijas Premjerlīgas čempioni Mančestras “City”, bet jautājums vēl palika atklāts par Kilianu Mbapē, kurš savu lēmumu vēl nebija pavēstījis.

Sestdien arī šai drāmai tika pielikts punkts. Daudzi uzskatīja, ka galvenā pretiniece “Saint-Germain” cīņā par Mbapē ir Madrides “Real”, tomēr beigās francūzis izlēma palikt Parīzes komandā, noslēdzot līgumu uz trim sezonām.

Jau vairākas stundas pirms oficiālā paziņojuma, visticamākais, Karīms Benzemā zināja par Mbapē lēmumu, tāpēc “Real” līderis izpaudās sociālajā tīklā “Instagram”. Vispirms francūzis ievietoja attēlu, kurā pirksts rāda Madrides komandas logo virzienā, liekot noprast, ka Mbapē paliks “Saint-Germain”.

Pēc tam, kad oficiāli tika pavēstīts par Mbapē jauno līgumu ar Parīzi, Benzemā ievietoja attēlu ar slaveno reperi Tupaku Šakuru. Lai gan sākotnēji var šķist, ka bilde nav ar dziļāku domu, tā nebūt nav taisnība, jo aiz Šakura redzams draugs, kurš nodeva mākslinieku pirms viņa nāves 1996. gadā.

Cilvēku viedokļi par Benzemā pēdējo “Instagram” stāstu bija dažādi. “Karīms nav priecīgs,” futbolista viedokli centās iztulkot sociālajos tīklos. “Tupaka izmantošana šajā visā ir ļoti nožēlojami.” Pēc tam Benzemā fanu lapa paziņoja, ka tā esot pie vainas, jo nosūtīja Benzemā attēlu ar Tupaku, zinot, ka “Real” uzbrucējs ir liels mākslinieka fans.

Neapmierināts par Mbapē pieņemto lēmumu bija arī “La Liga” prezidents Havjers Tebass, paziņojot, ka jaunais darījums ir aizvainojums futbolam, jo “Saint-Germain” franču spīdeklim maksās astronomiskas summas, kas ietekmēs visu futbola tirgū. Tāpat Tebass paziņoja, ka PSG prezidents Nasers Al Helaifi ir tikpat bīstams, kā pirms gada uzplaiksnījusī Superlīga.

sportapils