Plaša profila speciālists: futbolists bijis arī profesionālis citā sporta veidā

Gatavošanos jaunajai sezonai uzsākusi Anglijas Premjerlīgas komanda Totenhemas “Hotspur”, kas pastiprinājusi sastāvu ar 33 gadus veco horvātu pussargu Ivanu Perisiču. Interesanti, ka pirms pieciem gadiem viņš pārstāvējis Horvātiju citā sporta veidā.

Aizvadītajā sezonā Perisičs pārstāvēja Milānas “Inter”, bet līgums ar komandu futbolistam noslēdzās. Horvāts izlēma parakstīt divu gadu līgumu ar “Spurs”, kas nozīmē atkal apvienošanos ar galveno treneri Antonio Konti.

Daudzpusība tiek uzskatīta par vienu no Perisiča spēcīgākajām pusēm, jo karjeras laikā horvāts spēlējis dažādās pozīcijās. Viņš ir tik labs, ka var palīdzēt arī citos sporta veidos, jo pirms pieciem gadiem Perisičs uz starptautiskās skatuves pārstāvēja Horvātiju pludmales volejbolā.

Turnīra organizatori piešķīra “wildcard” dalībai sacensībās, un Perisičs to izmantoja. “Mana vienīgā vēlme ir palikt turnīrā pēc iespējas ilgāk,” pirms paša sākuma teica futbolists. “Es ceru, ka mana dalība turnīrā palīdzēs ne tikai pašām sacensībām, bet arī visam sporta veidam kopumā.”

Pretinieki Perisičam un Niksam Del’Okro bija spēcīgi, līdz ar to cīņa par 600 tūkstošiem nebija tā vieglākā. Beigās nevienā no mačiem horvātu pāris netika pie uzvaras, taču Perisičs tik un tā bija ļoti pozitīvs un priecīgs.

“Tas vienmēr bijis mans sapnis,” pēc spēlēm teica futbolists. “Esmu spēlējis pludmales volejbolu jau kopš 10 gadu vecuma. Man ļoti patīk šis sporta veids un katru vasaru to spēlēju kopā ar saviem draugiem. Es jūtos lieliski, neskatoties uz zaudējumiem.”

sportapils