34 dienas amatā: savas komandas rasistisko fanu dēļ galvenais treneris dodas prom

Eiropā turpinās rasisma problēmas, un viens no pierādījumiem ir notikumi Bulgārijas futbola komandā Sofijas CSKA. Aprīlī par komandas galveno treneri kļuva Alans Pardjū, taču tikai 34 dienas vēlāk viņš izlēma atkāpties no amata fanu izdarību dēļ.

Daļa no komandas viņš bija jau kopš 2020. gada, kad pievienojās kā padomdevējs futbola jautājumos. Par CSKA galveno treneri viņš kļuva vien šīgada aprīlī, kad no amata atkāpās iepriekšējās treneris. Sezonu klubs noslēdza otrajā vietā Bulgārijas čempionātā, kā arī nācās samierināties ar zaudējumu valsts kausā. Neskatoties uz to, bija plānots, ka Pardjū nākamajā sezonā arī trenēs komandu.

Maija vidū CSKA savā laukumā tikās ar “Botev” komandu. Mačs bija svarīgs, jo turnīra tabulā tās atradās attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Negatīvā veidā spēle izcēlās ar to, ka pirms tās sākuma pie arēnas četri CSKA melnādainie komandas spēlētāji tika apsaukāti un apmētāti ar banāniem, turklāt to darīja kluba atbalstītāji.

Sākotnēji futbolisti nemaz nevēlējās doties laukumā, tomēr vēlāk tika pierunāti to darīt. Pardjū bija dusmīgs un aizkaitināts, un viņš devās pie komandas īpašniekiem. Izskatās, ka sarunas nav bijušas sekmīgas, jo Pardjū kopā ar asistentu Aleksu Daieru, kurš ir pirmais melnādainais treneris CSKA vēsturē, atstājuši Sofiju.

“Notikumi pirms un pēc spēles ar “Brotev” nav pieņemami nedz man, nedz manam asistentam Aleksam, nedz mūsu spēlētājiem,” sacīja Pardjū. “Mazā un rasistiskā fanu grupa, kas centās sabojāt spēli, nav tā, ko vēlos pārstāvēt. Šis nav labi pašai CSKA komandai, kas pelnījusi daudz ko labāku. Vēlos pateikties visiem faniem par atbalstu un teikt, ka jūtos privileģēts par iespēju strādāt šādā komandā.”

sportapils