Levandovskis atstāt “Bayern” varētu ar īpaša noteikuma palīdzību

Vācijas futbola flagmanis Minhenes “Bayern” uztraucas par to, ka tās lielākā zvaigzne Roberts Levandovskis varētu pamest komandas rindas par mazāku summu nekā tā vēlētos, izmantojot īpašu “Vebstera noteikumu”.

Jau vairākas mēnešus tika baumots par to, ka poļu superzvaigzne plāno atstāt “Bayern” komandu, neskatoties uz to, ka viņa pašreizējais līgums ar Minheni noslēgsies tikai nākamajā gadā. Pagājušajā nedēļā, atrodoties Polijas izlases sastāvā, Levandovskis apstiprināja, ka viņa laiks Minhenē ir beidzies.

Ja “Bayern” piekritīs Levandovska pārejai, polis karjeru, visticamākais, turpinās “Barcelona” rindās. Par šo darījumu Minhene vēlētos saņemt 32 miljonus eiro, tomēr vācu laikraksts “Bild” izpētījis, ka pāreja varētu notikt arī par mazākumu summu. FIFA noteikumi paredz, ka spēlētāji, kuri ir vecāki par 28 gadiem, var paši izpirkt savu līgumu.

Šis noteikums atļauj spēlētājiem pārtraukt līgumu ar komandu, taču tas var notikt tikai pēc tam, kad no līguma parakstīšanas brīža pagājuši divi gadi, turklāt klubam jāsaņem kompensācija. Levandovska un “Bayern” gadījumā tie būtu 24 miljoni jeb par astoņiem mazāk nekā to grib Minhene. Pirms 16 gadiem skotu centra aizsargs Endijs Vebsters šādi izdarīja, lai no “Hearts” pārietu uz “Wigan Athletic”, tāpēc arī noteikums nodēvēts Vebstera vārdā.

Protams, ka mūsdienās ne visi spēlētāji to var atļauties, tomēr Levandovskis varētu būt to spēlētāju sarakstā, kas varētu izpirkt savu līgumu. Skaidrs, ka pēc tam šo summu “Barcelona” atmaksātu polim, iespējams, ka pieliktu vēl kaut ko klāt, bet jebkurā gadījumā tas būtu izdevīgāk nekā maksāt Minhenei 32 miljonus.

sportapils