Vācijas futbola izlase spēli aizvada sieviešu kreklos

Otrdienas vakarā UEFA Nāciju līgā norisinājās grandu duelis – Vācija pret Angliju. Acīgākie līdzjutēji noteikti pamanīja, ka vācieši nespēlēja sev ierastajā formastērpā, kas bija taisnība, jo futbolistiem mugurā bija sieviešu izlases krekli.

No 6. līdz 31. jūlijam Anglijā risināsies sieviešu Eiropas čempionāts futbolā, bet pirms pāris mēnešiem “Adidas” prezentēja Vācijas sieviešu izlases kreklus, ar kādiem tiks spēlēts čempionātā. Vīriešu izlase, parādot savu atbalstu dāmām un popularizējot turnīru kopumā, lēma par spēlēšanu sieviešu izlases kreklos, turklāt tas tiks darīts arī nākamajos Nāciju līgas mačos.

Vācija nav vienīgā izlase, kas piekops šādu taktiku, jo arī Beļģijas un Spānijas izlases, solidarizējoties ar dāmām, spēlēs savu sieviešu izlašu kreklos. Kā izteicās “Adidas” futbola izpilddirektors Niks Kregs, tas tiek darīts tamdēļ, lai izceltu lielisko darbu, ko komandas biedrenes ir paveikušas.

Iniciatīva izraisījusi pozitīvas emocijas arī futbolu līdzjutēju vidū sociālajā tīklā “Twitter”. “Kāda lieliska ideja!” “Sieviešu futbols pēdējos gados ir ļoti attīstījies, un šīs vasaras Eiropas čempionāts cerams būs kā progresa kulminācija un svinības.”

Vācu līdzjutēji nebija tālu no tā, lai uzskatītu sieviešu izlases kreklus par veiksmes talismaniem. Spēlē pret Angliju vācieši izvirzījās vadībā 50. minūtē, un šķita, ka tāds rezultāts paliks līdz pat mača beigām, tomēr 88. minūtē Harijs Keins realizēja 11 metru soda sitienu, tādējādi angļiem izlīdzinot rezultātu un beigās tiekot pie punkta – 1:1.

sportapils