Futbolists lemj par vārda maiņu

Neparastu soli spēris Londonas “Arsenal” futbolists Tomass Pārtijs, kurš 28 gadu vecumā izlēmis mainīt savu vārdu. Galvenais iemesls šādām pārvērtībām ir nesenā pievēršanās islāma ticībai.

Bērnībā Pārtijs uzauga kristiešu ģimenē Austrumganā, taču apkārt arī bijuši musulmaņi. Profesionāļa karjeru viņš 2013. gadā uzsāka Madrides “Atletico” rezerves komandā, bet septiņus gadus vēlāk “Arsenal” par viņu samaksāja 50 miljonus eiro.

Šīgada martā Pārtijs sarunā ar Ganas žurnālistu Nanu Abu pavēstīja, ka kļuvis par musulmani savas marokāņu draudzenes Saras Belas dēļ. Sociālajos tīklos arī sāka cirkulēt attēls, kurā Pārtijs redzams turot rokās Korānu – islāmu svētos rakstus.

Tagad arī tapis zināms, ka Pārtijs un Bela aprecējušies, bet futbolists arī mainījis savu vārdu, vēl vairāk sevi veltot ticībai. “Esmu precējies, un mans islāma vārds ir Jakubu,” atklāja Pārtijs. Jakubu ir vārda “Jacob” forma, turklāt tāds pats vārds ir futbolista tēvam. Pagaidām nav zināms, vai turpmāk futbolists futbola pasaulē sevi arī pozicionēs kā Jakubu.

Kopš pievienošanās “Arsenal” futbolists uz sava spēļu krekla aizmugures licis vārdu nevis uzvārdu. “Esmu redzējis, ka visur apkārt ir Pārtiji. Pat fotogrāfi jautājuši, kāpēc mans uzvārds nav uz krekla. Tas ir tāpēc, ka sāku kā Tomass un cilvēki vairāk mani pazīst kā Tomasu, tāpēc tā arī jāturpina.”

sportapils