Nav patriots? Futbolistam pārmet par himnas nedziedāšanu

Eiropā aktīvi turpinās UEFA Nāciju līga. Divus mačus paspējusi aizvadīt Eiropas čempionāta fināliste Anglija, tomēr iesākums nav bijis sekmīgs – zaudējums pret Ungāriju un neizšķirts ar Vāciju. Pirms pirmā mača Trents Aleksandrs-Arnolds nonāca fanu uzmanības epicentrā, jo nedziedāja himnu.

Futbola turnīros abu valstu himnas tiek atskaņotas pirms mača sākuma. Angļu futbolisti himnas laikā apķēra viens otru un dziedāja līdzi, tomēr bija viens izņēmums – “Liverpool” aizsargs Trents Aleksandrs-Arnolds. Protams, ka to pamanīja arī līdzjutēji, kuri nebija priecīgi.

“Trent, tu esi apkaunojums. Nevari pat dziedāt tās valsts himnu, kuru pārstāvi,” skarbs bija kāds “Twitter” lietotājs. “Iztēlojies nedziedāt valsts himnu, kamēr mugurā ir tās krekls. Kauns.” “Es un mani draugi vēlētos zināt, kāpēc, Trent, tu nedziedi himnu Bulgārijā. Tu man patīc kā spēlētājs, tomēr tā ir necieņas izrādīšana.”

Aleksandrs-Arnolds ir lepns Liverpūles pārstāvis, un, iespējams, arī te meklējams iemesls himnas nedziedāšanai. Mērsisaidas apgabalā apvienotas vairākas pilsētas, kurā viena no galvenajām ir Liverpūle. Jau izsenis šī apgabala iedzīvotāji sacījuši, ka ir skausi nevis angļi. Skauss ir angļu valodas akcents un dialekts, kas saistīts ar Liverpūli un apkārtējo Mērsisaidas apgabalu.

Negatīvā veidā “Liverpool” fani izcēlās maija vidū, jo pirms FA Kausa fināla pret Londonas “Chelsea” fani ūjināja Anglijas himnas laikā un izsvilpa Kembridžas hercogu Princi Viljamsu. Tāpat zināms, ka ne visi šī reģiona pārstāvji atbalsta izlasi uz starptautiskās skatuves.

sportapils