Ar kādu numuru “City” spēlēs Holanns?

Norvēģijas futbola brīnumbērns Ērlings Holanns oficiāli kļuvis par Mančestras “City” spēlētāju. Tas nozīmē, ka liela daļa līdzjutēju vēlēsies iegādāties jauno Holanna spēļu kreklu, bet aktuāls jautājums ir par to, ar kādu numuru uz krekla viņš spēlēs Mančestrā.

Fani nepacietīgi gaida Holanna bildi jaunajā formastērpā, pie reizes vēloties uzzināt arī viņa spēļu krekla numuru. Dortmundes “Borussia” rindās norvēģis spēlēja ar 9. numuru, taču “City” komandā to aizņēmis Gabriels Žezuss, lai gan šajā starpsezonā viņš varētu atstāt Anglijas čempioni.

Arī citi tipiskie numuri, ar kuriem spēlē uzbrucēji, piemēram, “10” un “11”, ir aizņemti. Iespējams, ka pagājušās nedēļas beigās Holanns pats pavēstīja, ar kādu numuru gribētu spēlēt. “Twitter” platformā viņš ievietoja attēlu, kurā redzams bērnībā ar uzvilktu futbola kreklu, kuru rotā uzraksts “Tētis” un numurs “15”.

Ar 15. numuru Ērlinga tēvs Alfijs no 2000. līdz 2003. gadam spēlēja tieši “City” rindās, tāpēc nav nekāds brīnums, ka tieši ar šādu numuru Ērlings varētu spēlēt. Vēl jo vairāk šo visu ticamāku padara fakts, ka kopš 2019. gada šis numurs “City” komandā ir brīvs.

“City” pēdējo piecu gadu laikā četras reizes triumfējusi Anglijas Premjerlīgā, un līdz ar Holanna pievienošanos kļūs vēl draudīgāka. Norvēģis ir īsta vārtu mašīna, ko apliecina 29 gūtie vārti 30 spēļu laikā “Borussia” rindās šosezon.

Arī izlasē Holanns ir rezultatīvs, un svētdien viņš ar diviem precīziem sitieniem sekmēja Norvēģijas 3:2 uzvaru pār Zviedriju, bet nedēļas laikā kopumā viņš zviedru vārtos četrreiz raidīja bumbu. Valstsvienības sastāvā viņš kopumā guvis 20 vārtus, kas ierindo viņu 9. vietā starp visu laiku rezultatīvākajiem. Līderim Jirgenam Juvem ir 33 vārti, taču nav šaubu, ka Ērlings viņu panāks.

sportapils