Marselo emocionāli atvadās no Madrides

Aizvadītajā nedēļas nogalē oficiāli kļuva skaidrs, ka Madrides “Real” komandu atstās Brazīlijas aizsargs Marselo. Pirmdien notika emocionāla preses konference, kurā Marselo atvadījās no Madrides un pateicās par pavadīto laiku.

Uz Spānijas futbola flagmani Marselo pārnāca 2007. gadā un kopumā aizvadīja 545 spēles “Real” formā. 15 gadu laikā viņš izcīnījis 25 dažādas trofejas, no kurām sešas ir Spānijas čempionāta trofejas un piecas – UEFA Čempionu līgas. Neviens cits futbolists Madrides komandā nav izcīnījis tik daudz trofeju kā Marselo.

“Paldies maniem treneriem un komandas biedriem. Visvairāk vēlos pateikties apģērbu menedžeriem, apsardzes darbiniekiem un visiem cilvēkiem, kuri strādā ārpus prožektoru gaismām un dara neredzamo darbu. Es vēlos izcelt viņu veikumu, jo man atlika tikai spēlēt, kamēr viss pārējais vienmēr bija gatavs. Tāpat gribu pateikt paldies sievai, kura bijusi manā pusē jau kopš brīža, kad sāku spēlēt futbolu. Tikai pateicoties viņai esmu tāds, kāds esmu šobrīd,” sacīja Marselo.

“Kad atstāju Brazīliju, man padomā bija spēlēt Čempionu līgā, un šodien es atstāju lielāko komandu pasaulē ar visvairāk tituliem kluba vēsturē.” Skatītāju rindās bija galvenais treneris Karlo Ančeloti, kurš nespēja valdīt asaras, tāpat bija ieradusies “Real” leģenda Rauls, kurš vēl bija aktīvs futbolists, kad Marselo pievienojās Madridei.

Marselo pateicās Raulam par būšanu blakus kopš dēla piedzimšanas. “Tu esi piemērs,” atzinīgus vārdus teica brazīlietis. Aizvadītajā sezonā Marselo kļuva par pirmo “Real” kapteini, kurš nav no Spānijas. Šāda iespēja radās, jo pagājušajā vasarā Serhio Ramoss no Madrides pārcēlās uz Parīzes “Saint-Germain”.

Laukumā Marselo šosezon devās tikai 17 spēlēs, tomēr bija svarīgs spēlētājs ārpus laukuma un ģērbtuvēs. Tieši viņš, Luka Modričs un Toni Kross palīdzēja Ančeloti izlemt, kurus spēlētājus sūtīt laukumā no soliņa Čempionu līgas pusfinālā pret Mančestras “City”, ko Madridei izdevās uzvarēt summā ar 6:5.

Vienlaicīgi Marselo paziņoja, ka neplāno pielikt punktu karjerai un jau tuvākajā laikā varētu spēlēt pret Spānijas komandām. Tiek ziņots, ka par 34 gadus veco futbolistu interesi izrāda Turcijas gigants Stambulas “Fenerbahce” un franču “Marseille”.

Madrides “Real”. Galaktikas varenākais klubs?

sportapils