“La Liga” prezidents sūdzas par Holanna pāreju uz “City”

Šī nedēļa iesākās ar ziņu, ko Mančestras “City” fani gaidīja jau kādu laiku, jo oficiāli tika paziņots, ka Norvēģijas brīnumbērns Ērlings Holanns karjeru turpinās Anglijas Premjerlīgas čempionē. Nepatīkami šo ziņu uztvēra “La Liga” prezidents Havjers Tevass, kurš ne pirmo reizi pasūdzējās UEFA.

Pāris nedēļas atpakaļ, kad Parīzes “Saint-Germain” paziņoja par tās līdera Kiliana Mbapē palikšanu Francijas galvaspilsētā, Tevass arī bija pikts, bet tagad kārta “City”, kas aizvadītajā sezonā Premjerlīgā guva 99 vārtus, bet tagad uzbrukuma smailē būs Holanns, kuram pēdējā sezonā Dortmundes “Borussia” krāsās 29 gūti vārti 30 spēlēs.

Par abiem spēlētājiem klubi iztērējuši lielas naudas summas, un tas arī visvairāk satrauca Tevasu, jo gan PSG, gan “City” netrūkst citu zvaigžņotu spēlētāju. Jau iepriekš “La Liga” prezidents sūdzējās par lielajiem komandu tēriņiem, bet tagad klāt nākusi vēl viena sūdzība. Tevass uzskata, ka “Saint-Germain” un “City” nepārtraukti pārkāpj finanšu “fair-play” noteikumus.

“Kiliana Mbapē jautājumā es neaizstāvu Madrides “Real”, bet gan visu Eiropas futbolu,” sacīja Tevass. “Piekrišana šīm darbībām ārpus tirgus ir vēl bīstamāk nekā Superlīga. PSG tagad būs zaudējumi 200 miljonu apmērā, bet jau iepriekš mīnusā bija 300 miljoni, turklāt tagad ar Mbapē būs jauns līgums. Viņiem vajadzēs krāpties – nezinu, vai viņi maksās ārpus Francijas vai iegūs jaunus sponsorus, kas viņiem jau tā ir daudz.”

“Ja runājam par “City”, tad Mino Raiola (Holanna aģents, kurš aprīļa beigās devās aizsaulē – aut.) darīja visu skaidri zināmu par komisijām. Viņi kaut ko ir shēmojuši, jo Holanns iepriekš vēlējās saņemt krietni vairāk nekā 60 miljonus, ko Mančestra tagad ir samaksājusi,” noslēdza “La Liga” prezidents.

“La Liga” apgalvojot, ka esot nolīgusi advokātus Šveicē un Francijā, lai tiesātos ar “Saint-Germain” gan Francijas tiesās, gan Eiropas Savienības iestādēs. Tāpat Tevass & Co vēršas pret PSG prezidentu Naseru Al-Helaifī, kurš pārstāv Katarai piederošo “BeIN Sport”, kas cieši sadarbojas ar UEFA. Pēc tam, kad sabruka Superlīgas projekts, Al-Helaifi kļuva par Eiropas Klubu asociācijas (ECA) prezidentu.

Jau iepriekš abām komandām radušās problēmas ar finanšu “fair-play” noteikumiem, tomēr dažādos veidos izdevies pārliecināt Sporta arbitrāžas tiesu (CAS), ka viss esot kārtībā. “La Liga” uzskata, ka CAS toreiz esot pieņēmusi dīvainus lēmumus. Atskatoties uz vēsturi, diez vai Spānijas čempionāta centieni rezultēsies ar panākumiem.

sportapils