Anglijas fani valstsvienības neveiksmēs vaino televīzijas kanālu

Jūnija sākums pagāja UEFA Nāciju līgas zīmē. Kamēr Latvijas līdzjutējus priecēja 11 vilki, kas visās četrās spēlēs izcīnīja uzvaras, tikmēr pavisam pretēja aina bija Anglijā, jo Eiropas čempionāta fināliste piedzīvojas neveiksmes visos mačos, bet līdzjutēji izveidojuši konspirāciju teoriju par to, kas varētu būt vainojams pie zaudējumiem.

Anglijas izlase A3 grupā spēlē kopā ar Ungāriju, Vāciju un Itāliju. Šoku angļi piedzīvoja jau pirmajā mačā, jo viesos ar 0:1 tika zaudēts ungāriem. Trīs dienas vēlāk Anglija viesos izrāva neizšķirtu pret Vāciju, bet Eiropas čempionāta fināla atkārtojumā sadalīja punktus ar Itāliju. Otrdien savā laukumā angļi uzņēma Ungāriju un negaidīti kapitulēja ar 0:4.

Valstsvienības kontā ir tikai divi punkti, un angļiem draud izslēgšana uz B līgu. Grupu turnīrā palikušas vairs tikai divas cīņas. Interesanti, ka ar septiņiem punktiem grupas līdere ir Ungārija, par punktu mazāk ir vāciešiem, kamēr Itālijas rēķinā pieci punkti.

Protams, ka angļu līdzjutēji nav apmierināti ar Garetu Sautgeitu un vēlas, lai valstsvienībai Pasaules kausā Katarā būtu cits galvenais treneris. Fani meklē dažādus faktus, pie kā varētu “piesieties”, un viens no tādiem ir, ka izlase nav uzvarējusi nevienu spēli kopš mačus televīzijā translē “Channel 4”.

Aprīlī televīzijas kanāls paziņoja, ka ieguvis tiesības pārraidīt Anglijas izlases spēles no 2022. līdz 2024. gadam, kas iekļauj Nāciju līgu, Eiropas čempionāta kvalifikāciju un pārbaudes spēles. Kopš jaunumu izziņošanas “Trīs lauvas” nav tikušas pie uzvarām.

“Es vainoju “Channel 4″. Anglija nav tikusi pie uzvaras kopš brīža, kad šie klauni sāka translēt spēles,” neapmierināts bija kāds līdzjutējs sociālajos tīklos. “Vainoju ceturto kanālu – kopš kura laika tas rāda Anglijas mačus,” bilda kāds cits. “Patiesi jūtos slikti par “Channel 4″. Viņi iegūst tiesības rādīt Nāciju līgas spēles un ir patīkami satraukti, bet galarezultātā spēles ir tādas, kādas tās ir.”

Interesanti, ka apkopota statistika par to, kā Anglijas izlasei veicies atkarībā no tā, kura televīzija translē spēles. Tika ņemti vērā mači jau kopš 1938. gada, un “Setanta Sports” atrodas līderos ar 83,3% uzvarētu maču, kam seko “Channel 5” (75%) un “BBB/BBC 1” (57%). Neskaitot “Channel 4”, vēl divu citu TV kanālu laikā angļi nav pratuši izcīnīt uzvaras.

sportapils