Nīderlandes futbola leģenda: “Mesi nav starp trim visu laiku labākajiem futbolistiem”

Cilvēki stundām ilgi var debatēt par dažādiem ar sportu saistītiem tematiem. Viens no tādiem noteikti ir par visu laiku labākajiem futbolistiem, un bijušais Nīderlandes izlases uzbrucējs Marko van Bastens padalījies ar savu viedokli, sakot, ka Lionels Mesi nav starp trim visu laiku labākajiem spēlētājiem.

Parīzes “Saint-Germain” pārstāvis un “Barcelona” leģenda Mesi karjeras laikā izcīnījis septiņas “Ballon d’Or” balvas, pārspējis neskaitāmus rekordus, kā arī kopumā guvis vairāk nekā 800 vārtus, pārstāvot klubus un nacionālo izlasi.

34 gadus vecais argentīnietis 15 gadu garumā demonstrējis fantastisku sniegumu, tomēr van Bastena trīs visu laiku labāko spēlētāju sarakstā viņu nav iekļāvis. “Pelē, Djēgo Maradona un Johans Kruifs, manuprāt, ir trīs visu laiku labākie,” portāls “MARCA” citēja van Bastenu. “Bērnībā vēlējos būt kā Kruifs. Viņš bija mans draugs un man viņa pietrūkst. Pelē un Maradona arī bija lieliski.”

“Mesi arī ir lielisks spēlētājs, taču Maradona izcēlās ar lielāku personību komandās. Mesi nav tas, kurš sevi nostādītu pirmajā rindā, lai dotos karā,” turpināja nīderlandietis. Van Bastens pieminēja arī citus spēlētājus, kas atrodas saraksta augšgalā. “Es neesmu aizmirsis Krištianu Ronaldu, Mišelu Platinī vai Zinedinu Zidānu.”

Van Bastens ik pa laikam izceļas ar interesantu viedokli. Šogad Nīderlandes leģenda izteicās, ka fani labprātāk vakarā skatītos “Netflix” nevis Madrides “Atletico” maču komandas specifiskā spēles stila dēļ.

Neskatoties uz pārsteidzošo komentāru par Mesi, viņš argentīnieti uzskata par labāku futbolistu nekā Ronaldu. “Krištianu ir lielisks spēlētājs, bet tie, kuri apgalvo, ka viņš ir labāks par Mesi, neko nesaprot no futbola. Mesi ir viens no retajiem. Viņu nav iespējams atdarināt un atkārtot. Tādi spēlētāji kā viņš ir reizi 50 vai 100 gados.”

sportapils