Nepamatotas atlaišanas dēļ futbolists uzvar tiesā un tiek pie nepilna pusmiljona eiro

Bijušais Mančestras “City” un Londonas “Arsenal” futbolists Emanuels Adebajors izcīnījis savu taisnību par nepamatotu atlaišanu pirms diviem gadiem, kā rezultātā vainīgajai pusei jāizmaksā nepilns pusmiljons eiro.

Adebajors 2020. gada sākumā pievienojās Paragvajas komandai “Olimpia”, bet pēc pāris mēnešiem pasauli pārņēma COVID-19, līdz ar to futbola spēles nenorisinājās. Situācija uzlabojās vasarā, kad atsākās čempionāts, bet klubs izlēma atlaist Togo uzbrucēju.

38 gadus vecais spēlētājs “Olimpia” rindās aizvadīja tikai četras spēles un izlēma, ka viņa atlaišana nebija pamatota. Viņš vērsās tiesā un uzvarēja, un FIFA pieprasījusi “Olimpia” izmaksāt futbolistam 510 tūkstošus dolāru jeb vairāk nekā 484 tūkstošus eiro, kā arī papildu 12 procentus.

Pa šo laiku “Olimpia” mainījās prezidenti. “Mēs neko nevaram darīt lietas labā saistībā ar līgumiem, kas tika noslēgti iepriekš, bet komanda mainīs savu nostāju saistībā ar algām, kā arī ieviesīs algu griestus,” sacīja jaunais prezidents Miguels Kardona. “No Adebajora saņēmām pieprasījumu par maksājumiem. Zinājām, ka viņa alga bija 200 tūkstoši dolāru mēnesī.”

Popularitāti futbolists ieguva 2007. – 2008. gada sezonā, kad Londonas “Arsenal” rindās viņš guva 30 vārtus, bet pēc tam viņš vainoja komandu mantkārībā, jo tā pārdeva futbolistu Mančestras “City” par aptuveni 30 miljoniem eiro. “Mans aģents nestāstīja, kāpēc viņi vēlējās mani pārdot, bet es uzzināju, ka komandai vajadzēja naudu un kādam vajadzēja doties prom, un tas biju es.”

sportapils