No vienas karjeras uz otru: futbolists plāno kļūt par profesionālu e-sportistu

Profesionālajiem sportistiem lielas problēmas pēc karjeras beigām mēdz sagādāt jautājums par to, ko darīt turpmāk. Izskatās, ka Vācijas futbolistam Mesutam Ezilam ar to nebūs problēmas, jo viņš pēc futbola buču pakāršanas uz nagliņas plāno profesionāli pievērsties e-sportam.

Martā Ezils tika izslēgts no “Fenerbahce” pirmās komandas, jo viņam kopā ar komandas biedru izcēlās mutisks konflikts ar pagaidu galveno treneri. Stambulas klubam Ezils pievienojās 2021. gada janvārī, kad noslēdzās viņa laiks Londonas “Arsenal”.

Nākotne vācietim neizskatās spoža, jo jaunais “Fenerbahce” galvenais treneris Horhe Hesuss paziņojis, ka Ezils nedosies laukumā tik bieži kā iepriekš. Kopumā Turcijas kluba rindās Ezils aizvadījis 37 spēles un guvis deviņus vārtus.

33 gadus vecajam spēlētājam, kurš savulaik pārstāvēja arī Madrides “Real”, vēl ir spēkā divu gadu līgums ar “Fenerbahce”, taču viņš jau domā par nākotni, jo futbolista aģents Erkuts Soguts pavēstījis, ka bijušais Vācijas izlases futbolists nopietni plāno pievērsties e-sportam.

“Es domāju, ka viņš nespēlēs futbolu citā komandā. Es to neredzu – tā būs “Fenerbahce”, un tas arī viss,” sacīja Soguts. “Viņš vairāk pievērsīsies e-sportam un varbūt kļūs par e-sporta atlētu. Godīgi sakot, viņš ir ļoti labs “Fortnite” spēlē un nebūtu pārsteigts, ja viņš piedalītos turnīros. Viņam pieder komanda “M10 Esports”. Vācijā viņam ir spēļu māja, un Ezils spēlē “FIFA” un “Fortnite”.”

Pirms četriem gadiem Ezils izveidoja “Twitch” kanālu, un kopš tā laika viņš ieguvis 175 tūkstošus sekotāju. Regulāri vācietis strīmo to, ka spēlē “Fortnite”, turklāt pirms vairākiem gadiem parādījās teorija, ka futbolista muguras problēmas saistītas tieši ar lielo atkarību no datorspēlēm.

sportapils