Manē iespaidīgi palīdz dzimtajam ciematam

Senegāliešu uzbrucējs Sadio Manē karjeras laikā nopelnījis desmitiem miljoniem eiro. Iegūtos naudas līdzekļus viņš netērē glaunās un dārgās lietās, bet gan palīdz savam dzimtajam ciematam, ziedojot naudu un palīdzot tam attīstīties.

Jau tuvākajā laikā Manē laiks “Liverpool” komandā būs oficiāli noslēdzies, un viņš pāries uz Minhenes “Bayern”, Anglijas vienībai nopelnot vismaz 32 miljonus eiro. Kamēr abas puses cenšas vienoties par līguma detaļām, Manē devās atpakaļ uz dzimteni, kur pat piedalījās draudzības spēlē.

Ļoti cieša saikne Manē ir ar dzimto ciematu Bambali, kurā dzīvo aptuveni tikai divi tūkstoši iedzīvotāju. Jau iepriekš futbolists ziedojis lielas naudas summas ciematam, piemēram, vairāk nekā 550 tūkstošu eiro liels ziedojums palīdzēja uzcelt jaunu slimnīcu. Tāpat Manē ar vairāk nekā 200 tūkstošiem sekmējis jaunas vidusskolas būvniecību, kā arī palīdzējis uzcelt jaunu degvielas uzpildes staciju un pastu.

Tāpat Manē labo darbu sarakstā ir 4G interneta nodrošināšana ciematā, portatīvo datoru nodrošināšana un 400 dolāru liela prēmija labākajiem vidusskolas bērniem. Netika aizmirsts arī par sportiskajām aktivitātēm, jo Manē par brīvu deva sporta ekipējumu. Interesanti, ka katram ciemata iedzīvotājam katru mēnesi viņš piešķir 70 eiro.

Pirms pāris gadiem “The Telegraph” intervēja Manē un uzdeva jautājumus par palīdzēšanu ciematam. Futbolists atbildēja, taču sacīja, ka nevēlas, lai tas tiktu publicēts, jo nedara to publicitātes dēļ. “Kāpēc lai es vēlētos sev 10 “Ferrari”, 20 dimanta pulksteņus un četras lidmašīnas? Kā šīs lietas palīdzēs man un pasaulei?” jautāja futbolists.

“Es biju izsalcis, man bija jāstrādā uz lauka, es dzīvoju grūtos laikos, spēlēju futbolu basām kājām. Man nebija izglītības un daudzas citas lietas, bet tagad, pateicoties ar futbolā nopelnīto, varu palīdzēt saviem cilvēkiem.”

“Uzcēlu skolas, stadionu, mēs sagādājām drēbes, apavus un ēdienu cilvēkiem, kuri atrodas ļoti lielā nabadzībā. Papildus tam visam es dodu 70 eiro katru mēnesi visiem cilvēkiem ļoti nabadzīgā Senegālas reģionā, ar ko viņi palīdz savām ģimenēm. Man nevajag greznas mašīnas, mājas, ceļojumus vai lidmašīnas. Es labāk izvēlos dot mazliet cilvēkiem to, ko esmu pats saņēmis.”

sportapils