Mesi pārspēj Ronaldu un uzstāda jaunu rekordu

Argentīnas futbola leģenda Lionels Mesi karjeras laikā sasniedzis neskaitāmus rekordus futbola laukumā, tomēr pavisam nesen viņš uzstādīja jaunu latiņu arī ārpus tā, jo pēc pievienošanās Parīzes “Saint-Germain” iespaidīgos apmēros tika pārdoti spēļu krekli, sasniedzot jaunas virsotnes.

Mesi nonākšana Parīzē veicināja lielo fanu interesi un vēlmi iegādāties kreklus. Pirmo reizi vēsturē PSG pārdeva vairāk nekā vienu miljonu kreklus, no kuriem argentīnieša krekls ar numuru 30 sastādīja aptuveni 60%. Mesi apliecināja savu zvaigznes statusu, jo nekad iepriekš nevienā sporta veidā šādi pārdošanas apjomi netika pieredzēti.

Iepriekšējais līderis pārdotajos kreklos bija Krištianu Ronaldu, kurš pagājušajā gadā arī mainīja komandu, no Turīnas “Juventus” atgriežoties Mančestras “United”. Septembra laikā kopējā summa ar portugāļa pārdotajiem krekliem sasniedza aptuveni 200 miljonus eiro, tomēr sezonas gaitā Mesi pārdoto kreklu apjoms turpināja augt, beigās apsteidzot Ronaldu.

Pirmo stundu laikā, kad parādījās ziņas par Mesi pāreju uz PSG, pārdoto kreklu kopsumma ar argentīnieša uzvārdu sasniedza nepilnu miljonu eiro. Komandai bija nepieciešams pārvietot oficiālo veikalu uz citām telpām, jo pieprasījums pēc krekliem bija milzīgs. “Pieprasījums audzis par 30% līdz 40%, un piegāde ir tā lieta, kas visu procesu var paildzināt,” sacīja komandas pārstāvis.

Lai gan pārdošanas apjomi bija sensacionāli, laukumā ar tādu pašu sniegumu Mesi nespēja izcelties. Dodoties laukumā 34 spēlēs, argentīnietis guva 11 vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles. Francijas čempionātā PSG kļuva par čempioni, savukārt UEFA Čempionu līgā komanda izgāzās, nespējot noturēt divu vārtu pārsvaru pret Madrides “Real” un izstājoties jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

sportapils