Absurdie noteikumi: Bekhemam piederošā komanda saņems kompensāciju par Beila pāreju uz Losandželosu

Deviņas sezonas viens no Velsas labākajiem futbolistiem Garets Beils bija noslēdzis līgumu ar Spānijas grandu Madrides “Real”. Šajā vasarā sadarbība tika noslēgta, un futbolists karjeru turpinās ASV futbola līgas komandā “Los Angeles” FC, bet Deividam Bekhemam piederošā Maiami “Inter” saņems kompensāciju par šo pāreju, lai gan saistības ar to klubam nav nekādas.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka Beila laiks Madridē noslēdzies, parādījās ziņas, ka viņš varētu pievienoties dzimtās pilsētas komandai Kārdifas “City”. Tās gan izrādījās tikai spekulācijas, jo turpmāko sezonu viņš pavadīs MLS vienībā “Los Angeles” FC. Lai gan oficiāli līgums varēs tikt parakstīts tikai 1. jūlijā, Beils ar sociālo tīklu starpniecību jau paziņoja par saviem nodomiem.

Labums no šī visa būs arī citai komandai, proti Maiami “Inter”, kas pieder angļu futbola zvaigznei Deividam Bekhemam. MLS noteikumi paredz, ka jebkura komanda var ievietot spēlētājus, ar kuriem vēlētos noslēgt līgumus, “atklājumu sarakstā”, taču futbolistiem nevar būt līgums ar citu MLS komandu.

Šādu soli iepriekš veikusi Maiami komanda, kuras “atklājumu sarakstā” bija Beils. Tagad Losandželosai vajag samaksāt 50 tūkstošus ASV dolāru, lai Bekhema klubs izņemtu Beilu no saraksta un Losandželosa var noslēgt līgumu. Šajā sarakstā komandas var ievietot līdz pat septiņiem spēlētājiem.

Losandželosas komandas līdzīpašnieks Džons Toringtons cer, ka sadarbība būs ilgāka par vienu gadu. “Varu pateikt to, ka LAFC un Garets cer, ka šī ir ilgtermiņa sadarbība un liels solis Garetam un viņa ģimenei. Jau no paša sākuma sadarbība nav tikusi panākta ar domu par Pasaules kausu pēc sešiem mēnešiem. Mēs vienmēr esam runājuši par ilgāku termiņu, ko ļoti skaidri norādīja arī Garets ar saviem pārstāvjiem.”

Pavadītās sezonas Madridē Beilam bija visai viļņainas, bet trīs reizes viņam izdevās kļūt par Spānijas čempionāta uzvarētāju, vienreiz izcīnīt gan Karaļa kausu, gan Superkausu, bet galvenais panākums ir pieci UEFA Čempionu līgas tituli. Rezultatīvākā sezona velsietim bija pirmā, kurā viņš atzīmējās ar 22 gūtiem vārtiem.

sportapils