Kura futbola bumba ir labāka – 4000 mārciņu vērta vai 10?

Galvenā lieta, kas nepieciešama futbolā, protams, ir bumba. Meklējot sev jaunu spēles instrumentu, plašajā piedāvājumā var apjukt, jo cenas ir dažādas. Četras “Youtube” personības laukumā iztestēja divas futbola bumbas, kas cena ziņā atšķīrās ļoti iespaidīgi.

Modes zīmols “Louis Vuitton” 1998. gadā izveidoja 3000 futbola bumbas par godu togad notiekošajam Pasaules kausam. Kopš tā laika bumba lielākoties ir pie kolekcionāriem, turklāt katrai ir savs unikālais numurs, bet video autors “ChrisMD” iegādājās bumbu par 4000 sterliņu mārciņu (aptuveni 4600 eiro) ar sērijas numuru 2623.

Viņam pievienojās “Miniminter”, “Wroetoshaw” un “Calfreezy”, un pretī dārgajai bumbai zēni lika “Mitre” bumbu, kas maksā tikai desmit mārciņas jeb aptuveni 17 eiro. Lai noteiktu labāko bumbu, tika veikti trīs dažādi testi. Beigās bumba, ar kuru tika gūti vismazāk vārtu, tika nodedzināta ar liesmu metēja palīdzību.

Pirmais uzdevums bija brīvsitieni, taču mēģinājums bija sekmīgs tikai tādā gadījumā, ja bumba izgāja cauri riņķiem, kas bija novietoti labajā un kreisajā augšējā stūrī. Nākamais uzdevums bija spēka tests, lai pārbaudītu, kā bumbas uzvedas gaisā. “Wroetoshaw” smejoties teica, ka “Louis Vuitton” ražojums atgādina “Jabulani”, kas tika izmantota 2010. gada Pasaules kausā, taču spēlētāju vidū tā nebija iecienīta un izpelnījas kritiku.

Abos uzdevumos bumbas performēja līdzīgi, tāpēc trešais tests bija izšķirošais – sitieni pa gaisā esošo bumbu. Šeit sākās problēmas ar “Louis Vuitton” izstrādāto spēles instrumentu. “Dažbrīd, atrodoties gaisā, bumba kustējās ļoti neparedzami gluži kā lētā gala bumba, savukārt “Mitre” bija nevainojama,” atzina “ChrisMD”.

Tāpat “Louis Vuitton” ražojums sāka mazliet bojāties. Beigās “Mitre” futbola bumba bija pārāka ar 5:4, un dārgā bumba, par kuras vērtību varētu iegādāties 32 oficiālās “Nike” bumbas, tika sadedzināta.

sportapils