Itālijas A sērijas čempione varēs noskaidroties arī pēcspēles sitienu sērijā

Līdz ar jaunās sezonas sākumu izmaiņas skars Itālijas A sēriju, jo tās vadība izlēmusi ieviest jauninājumu – gadījumā, ja sezonas beigās pirmo vietu dalīs komandas ar vienādu punktu skaitu, tiks aizvadīta savstarpēja spēle, kas arī izšķirs titula ieguvēju.

Deviņus gadus pēc kārtas par Itālijas čempioni kļuva Turīnas “Juventus”, bet pēdējās divās sezonās par čempionēm kļuvušas Milānas komandas “Inter” un “AC Milan”. Īpaši sīva bija aizvadītā sezona, kad titula ieguvēja noskaidrojās vien pēdējā spēlē, jo pirms izšķirošās spēļu kārtas komandu starpā bija tikai divi punkti.

Ja “AC Milan” būtu nospēlējusi neizšķirti un “Inter” izcīnījusi uzvaru, tad komandām būtu vienāds punktu skaits. Šādā scenārijā par čempioni kļūtu “Milan”, kas notika arī realitātē, jo februārī savstarpējā spēlē Zlatana Ibrahīmoviča pārstāvētā komanda izcīnīja uzvaru, kamēr sezonas pirmais duelis noslēdzās ar neizšķirtu.

Ja Anglijas Premjerlīga pozīciju tabulā gadījumos, kad vismaz divām komandām ir vienāds punkts skaits, nosaka pēc gūtajiem vārtiem, tad A sērijā tika skatīti savstarpējie rezultāti, tomēr no jaunās sezonas situācija mainīsies, ja punktu skaits būs vienāds turnīra tabulas pašā augšgalā jeb komandām, kuras pretendē uz titulu.

Šonedēļ Itālijas futbola federācija lēma, ka no jaunās sezonas tiks aizvadīta 90 minūšu gara “play-off” spēle, ja pirmajā vietā būs vairākas komandas ar vienādu punktu skaitu. Gadījumos, kad pamatlaikā netiks noskaidrota uzvarētāja, sekos 11 metru soda sitienu sērija. Zemāk tabulā vietu sadalījumu joprojām izšķirs tas, kā tika aizvadītas savstarpējās spēles.

Līdz 2005. – 2006. gada sezonai Itālija piekopa līdzīgu taktiku, jo čempiones noskaidrošanai, Eirokausu vietu sadalei un cīņā par vietas saglabāšanu vai iekļūšanu turnīrā tika aizvadītas izslēgšanas spēles.

sportapils