Sieviete aģente nodrošina klientiem nepilnus 450 miljonus un pārraksta vēsturi

Ja visiem cilvēkiem pirmais jūlijs asociējas ar jauna mēneša sākumu, tad NBA faniem šis datums ir zīme par to, atvēries brīvo aģentu tirgus un spēlētāji var parakstīt jaunus līgumus. Ar savām darbavietām jaunus un iespaidīgus līgumus parakstīja Karls Entonijs Taunss un Devins Bukers, turklāt abu basketbolistu aģente ir sieviete.

Agrā piektdienas rītā pēc Latvijas laika ASV žurnālists Eidrians Vožnarovskis, kurš jau gadiem izceļas ar precīzām un ātrām ziņām par svarīgākajiem notikumiem NBA, publicēja divus ierakstus sociālajā tīklā “Twitter”: Minesotas “Timberwolves” un Karls Entonijs Taunss vienojušies par līguma pagarināšanu uz četrām sezonām par 224 miljoniem ASV dolāru. Uzreiz sekoja ziņa par Devina Bukera un Fīniksas “Suns” jauno līgumu arī uz četrām sezonām un 224 miljoniem.

Abus basketbolistus pārstāv Džesika Holca, un viņa kļuvusi par pirmo sievieti aģenti, kura nodrošinājusi saviem klientiem maksimālos līgumus. Kopējā summa ir vairāk nekā iespaidīga – 448 miljoni. Spēlētāju jaunie līgumi stāsies spēkā no 2024. – 2025. gada sezonas.

“Protams, es sapratu, cik tas ir nozīmīgi, jo tas ir citādāk,” par sievieti aģenti, kura pārstāv spēlētājus ar maksimālajiem līgumiem, izteicās Holca. “Tajā pašā laikā esmu bijusi kopā ar viņiem visu karjeru, tāpēc mums tas ir normāli. Es apzinos atbildību, kas nāk tad, kad tiek pārstāvēti vislabākie spēlētāji. Cerams, ka mans piemērs bruģēs ceļu citām sievietēm, kuras vēlas darīt to pašu.”

Bukers un Taunss nav vienīgie basketbolisti, ar kuriem Holca strādā, jo ārpus laukuma viņa palīdz arī Krisam Polam, Maikam Konlijam, Polam Džordžam un D’Andželo Raselam. Pēdējiem diviem Holca sekmējusi jaunus darījumus ar apavu uzņēmumiem, kas ir svarīga ieņēmumu daļa jebkuram augstākās raudzes basketbolistam. Tāpat pie apavu līguma tikt viņa palīdzēja Džoelam Embīdam, padarot basketbolistu par visvairāk pelnošāko centru līgā.

Holca pārstāv organizāciju “CAA Basketball”, kuras paspārnē ir vairāki desmiti basketbolistu, piemēram, Zions Viljamsons, Donovans Mičels, Jons Valančūns, Endrjū Viginss un citi.

sportapils