Elektrības pazušanas dēļ pārceļ Latvijas pretinieču spēli

Svētdienas vakarā vajadzēja norisināties FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei starp Serbijas un Beļģijas izlasēm, tomēr mačs noslēdzies jau pēc dažām minūtēm, jo arēnā pazuda elektrība, turklāt situāciju vakara gaitā tā arī neizdevās atrisināt.

Beļģija atradās vadībā ar rezultātu 6:3, un bija aizvadītas trīs minūtes, kad zālē izdzisa gaisma. Lai gan abu komandu spēlētāji iesildījās un cerēja uz sekmīgu situācijas atrisinājumu, beigās tas nenotika. Ļoti ilgu laiku nevarēja atgūt elektrību, un talkā nāca līdzjutēji, kuri centās atrisināt situāciju, spīdinot gaismu no telefona.

Pārtraukums elektrības neesamības dēļ bija vairāk nekā stundu. Sākotnēji tika lemts, ka spēle turpināsies plkst. 21:55 pēc vietējā laikā jeb nepilnu stundu pēc oriģinālā sākuma laika. Tā kā arēna joprojām bija pustumsā, kad komandas atgriezās, tiesneši lēma, ka spēlētājiem jādodas atpakaļ uz ģērbtuvēm. Galējais lēmums neapmierināja līdzjutējus, kuri nekautrējās izrādīt savas dusmas, skaļi kliedzot un svilpjot.

Elektrības problēmas bija saistītas ar sistēmas pārslodzi, un liela daļa Nišas pilsētas, kur komandas atradās, bija palikusi bez elektrības. Vairākos brīžos zālē atkal bija gaisma, tomēr dažas minūtes vēlāk atkal viss palika tumšs. Šī gan nav pirmā reize, kad zālē pazudusi elektrība, jo arī sestdienas treniņu laikā gaisma pazuda.

Spēle tiks turpināta šodien plkst. 20:00 pēc Latvijas laika. Šajā mačā izšķirsies, kura komanda iegūs pirmo vietu A grupā. Pēc piecām spēlēm abu izlašu kontā ir trīs uzvaras un divi zaudējumi, turklāt šī mača rezultāts tiks ņemts vērā arī otrajā posmā. Pagājušajā nedēļā pirmo pozīciju grupā garantēja Latvija, bet pēdējā palika Slovākija.

sportapils