Šausminoša avārija F1 posma sākumā aptur sacīksti

Vakar Silverstonas trasē Lielbritānijā norisinājās F1 posms. Drīz vien pēc sacensību sākuma tās nācās apturēt, jo vairāku formulu sadursmes rezultātā apgāzās Ķīnas sportista Gvanju Žou pilotētais “Alfa Romei” bolīds.

Startā Pjērs Gaslī vēlējās tikt garām konkurentiem, bet viņa formulas labais ritenis saskārās ar “Mercedes” pilota Džordža Rasela formulu, kas ietriecās “Alfa Romeo” formulā. Žou vadītais bolīds apmetās kājām gaisā un tādā veidā slīdēja līdz pat barjerām, kurās ietriecās.

Bija pagājusi tikai 21 sekunde kopš sākuma, bet jau trim braucējiem sacensības bija beigušās – Žou, Raselam un Aleksam Albonam, kurš arī cieta šajā negadījumā. Trasē parādījās sarkanie karogi, bet jāuzteic Rasela rīcība, kurš uzriez pēc apstāšanās skrēja pie “Alfa Romeo” formulas, lai palīdzētu kolēģim.

Ķīnas sportists uzreiz nevarēja tikt ārā no spēkrata un kādu laiku pavadīja tajā. Pēc tikšanas laukā viņš tika nogādāts mediķu aprūpē un nonāca slimnīcā, tomēr labā ziņa ir, ka braucējs nav cietis. Pēc tam ar “Twitter” palīdzību Žou pateicās visiem par atbalstu.

Kamēr citi bija pārņemti ar Žou situāciju, tikmēr trasē uzradās protestētāji, kuri vienkārši apsēdās uz ceļa, taču ātri vien viņi bija aizdzīti, un sacīkste varēja atsākties. Ņemot vērā, ka nebija pat nobraukts aplis, piloti uzsāka sacensības no jauna un tādā secībā, kāda bija pēc kvalifikācijas. Pirmo reizi karjerā uzvaru izcīnīja “Ferrari” pilots Karloss Sainss, otro vietu ieņēma Serhio Peress, bet trešā vieta Luisam Hamiltonam.

sportapils