Modričs iepriecina ukraiņu zēnu, kurš karā zaudējis abus vecākus

Jau vairāk nekā četrus mēnešus Ukrainas teritorijā risinās karš, ko uzsāka Krievija. Kaut nelielu prieku skarbajā realitātē gribēja ieviest viens no pasaules labākajiem pussargiem Luka Modričs, jo viņš sazvanījās ar sešus gadus vecu zēnu, kurš karā zaudēja abus vecākus.

Iļja Kostuševičs, liels Doņeckas “Shakhtar” atbalstītājs, kopā ar vecākiem dzīvoja Mariupolē, taču šajā pilsētā kauju rezultātā izgaisa sešgadīgā Iļjas vecāku dzīvības. Traģiskie notikumi padarījuši zēnu par bāreni, tomēr viņš tāpat spēj atrast iemeslus, kāpēc pasmaidīt.

Pagājušajā nedēļā viņš tika pie negaidīta pārsteiguma. Bijušais Horvātijas izlases futbolists Darijo Srna pašlaik strādā par “Shakhtar” direktoru, un viņš sagādāja telefonzvanu ar savu tautieti Luku Modriču, kurš Madrides “Real” sastāvā piecas reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā un trīsreiz “La Liga”, turklāt 2018. gadā saņēma “Ballon d’Or”.

Modričs aprunājās ar zēnu, kurš bija priecīgs, un kopumā gaisotne bija ļoti pozitīva. Pašlaik sešgadīgais Iļja dzīvo kopā ar Volodimiru un Mariju Bespalijiem, kuriem izdevās aizbēgt no Slovjanskas. Pāris arī piedāvājis adoptēt Iļju.

“Es viņam pastāstīju, ka notiek vardarbīgs karš,” sacīja Marija. “Diemžēl tādas lietas notiek. Es viņam pastāstīju, ka viņš nav viens, mēs esam paņēmuši viņu savā paspārnē un parūpēsimies. Mēs viņu mīlēsim, un viņš būs mūsu ģimene, ja vēlēsies. Būsim viņa mamma un tētis, savukārt viņa īstie vecāki atrodas debesīs, skatās no augšas un smaida.”

Modričs arī dzīves laikā ir saskāries ar karu. Kad viņam arī bija tikai seši gadi, viņa vectēvu kopā ar vēl sešiem civiliedzīvotājiem pie namdurvīm sašāva serbi. Pēc tam viņu māja tika nodedzināta, un Modriča ģimene pārcēlās uz viesnīcu Zadarā, kļūstot par bēgļiem. Karš turpinājās, un Modričs uzauga, dzirdot granātu skaņas.

“Karš nekad nevienam nedod neko labu,” sacīja Modričs. “Šādi notikumi tevi padara stiprāku vai arī salauž. Es izvēlos kļūt stiprāks, un tas veido manu raksturu.”

sportapils