“Real” spēlētājs lietoja alkoholu 14 stundas un reibumā devās uz treniņiem

Bijušais Madrides “Real” un “Roma” aizsargs Sisinjo atklātā intervijā pastāstīja, ka savulaik 14 stundas no vietas lietojis alkoholu, bet pēc tam reibumā devies uz komandas treniņiem, izmantojot dažādus paņēmienus, lai likvidētu alkohola pēdas.

Sisinjo vienu no Spānijas visu laiku labākajām komandām pārstāvēja divas sezonas, kopumā piedaloties 32 spēlēs un 2006. – 2007. gada sezonā izcīnot “La Liga” titulu. Šajā pašā laikā viņš kļuva atkarīgs no alkohola un treniņus apmeklēja lielā alkohola reibumā.

Viņš bija izstrādājis paņēmienus, kā aizdzīt no sevis reibumu un alkohola smaku, lai komandas biedri nepamana. Tas pats turpinājās “Roma” komandā, kas par futbolistu samaksāja 11 miljonus eiro un kuras rindās Sisinjo izgāja laukumā 91 spēlē.

“Ja jūs man jautājiet, vai uz “Real” treniņiem gāju alkohola reibumā, tad atbilde ir jā,” atklāts bija brazīlietis. “Pēc tam es dzēru kafiju, lai pazudinātu alkohola smaku manā elpā, kā arī izmantoju ļoti daudz smaržu. Esot profesionālam futbolistam, tas bija viegli, jo man nevajadzēja naudu, lai iegūtu alkoholu. Cilvēki bija priecīgi tev dot jebko, ko vēlējies restorānā.”

“Es sāku dzert pēc treniņiem,” turpināja Sisinjo. “Strādāju ar fizioterapeitu, atnācu mājās ap plkst. 14:00 vai 14:30 un pārstāju dzert tikai četros no rīta. Katru reizi, kad uz “Roma” treniņiem atnācu dzēris, komandas pārstāvji zaudēja cerības par situācijas uzlabošanos.” Citās intervijās futbolists arī sacīja, ka dienā izlietojis divas paciņas cigarešu un kopumā dienā izdzēris desmit alus kausus.

Brazīlijas futbola pārstāvis bija atklāts un teica, ka būtu lietojis arī narkotikas, ja vien tas netiktu pārbaudīts dopingu testos. Pirmo reizi alkoholu Sisinjo pagaršoja 13 gadu vecumā, un tas uzreiz viņu aizrāva. Viņš visu laiku atvainojas savam dēlam par stāvokli, kādā mēdza būt, un ka viņa ikdienas rutīnā ietilpa alkohols.

“Kopš 13 gadu vecuma es nevarēju pārtraukt lietot alkoholu. Dzīvoju laukos, un brīvdienās cilvēki pulcējās skvēros un parkos. Bija bārs, es gan pats slēpos, taču palūdzu vecākiem par mani iegādāties alkoholu. Pēc tam es slēpos no vecākiem un policijas, kad dzēru. Alkohols ieskauj jūs ar cilvēkiem, kuriem patīk tāds dzīvesveids, taču ārpusē paliek cilvēki, kas jūs patiešām mīl.”

Jau kādu laiku Sisinjo nelieto alkoholu, un viņš cenšas palīdzēt arī citiem. “Futbols bija viena fāze manā karjerā. Tagad esmu tādā fāzē, ka man jāpierāda sava apņemšanās un jāpalīdz cilvēkiem, lai viņi neaizietu pa tādu pašu ceļu kā es. Lai to panāktu, es sniedzu motivējošās runas.”

sportapils