Pogbā pieņem iespaidīgu algas samazinājumu un atgriežas “Juventus”

Pilnā sparā turpina ritēt futbola starpsezona, un pēc vairāku gadu pārtraukuma savā iepriekšējā komandā Turīnas “Juventus” atgriezīsies francūzis Pols Pogbā. Viņš bija gatavs spēlēt Itālijā, lai gan finansiālā ziņā nesaņems tik daudz kā Mančestras “United”.

Pirms sešiem gadiem jeb 2016. gadā francūzis atstāja “Juventus” rindas, lai kļūtu par Mančestras “United” spēlētāju. Viņam bija spēkā esošs līgums ar Turīnas klubu, tāpēc angļi atvēra maciņu un samaksāja 105 miljonus eiro par darījumu, uz to brīdi tam kļūstot par visu laiku dārgāko futbolista pāreju.

Līgums starp Pogbā un “Sarkanajiem velniem” bija uz sešām sezonām, futbolistam katrā nopelnot aptuveni 18 miljonus eiro. Lai gan cerības bija lielas, kopumā viņš tās neattaisnoja, un ik pa laikam parādījās runas par futbolista iespējamo pārdošanu citai komandai, taču beigās Pogbā pavadīja Mančestrā visu līgumā paredzēto termiņu.

Šajā vasarā noslēdzās viņa līgums, un futbolists varēja pievienoties jebkurai komandai. Jau tika spekulēts, ka “Juventus” un Pogbā izrādījuši savstarpēju interesi, kas beigās arī piepildījās, jo nākamās četras sezonas francūzis būs Turīnas komandas īpašums, bet pirms pēdējā līguma gada spēlētājs varēs lemt par sadarbības turpinājumu.

Katrā no sezonām Pogbā būs garantēti astoņi miljoni eiro, bet viņš varēs tikt vēl pie papildus diviem, kas būs atkarīgi no parādītā snieguma laukumā. Ja paskatās četru gadu griezumā, tad francūzis, izpildot arī individuālos uzdevumus, saņems par 32 miljoniem mazāk nekā “United”.

Piektdien Pogbā piezemējās Turīnā ar privāto lidmašīnu, un viņu sagaidīja “Juventus” līdzjutēji. Viņš joprojām fanu vidū ir populārs, un pirmajā laikā, kas tika pavadīts Turīnā, Pogbā ar komandu izcīnīja četrus A sērijas titulus, kamēr futbolista kontā 34 gūti vārti 178 spēlēs. “Ir lieliski jūs atkal redzēt,” Pogbā teica atbalstītājiem.

Fani deva futbolistam parakstīt kreklus, ko viņš arī priecīgs darīja. Kāds līdzjutējs gribēja, lai Pogbā paraksta “United” kreklu. Futbolists vairākas reizes aplūkoja kreklu, pakratīja ar pirkstu, ka nedarīs to, un turpināja likt autogrāfus uz “Juventus” krekliem.

sportapils