PSG īpašnieki grib paplašināties un iegādāties Spānijas čempionāta komandu

Jau vairākus gadus Parīzes “Saint-Germain” pieder Kataras bagātniekiem, bet tie vēlas paplašināt savu darbības loku, tāpēc iesaistījušies cīņā par Spānijas spēcīgākā futbola čempionāta “La Liga” komandu “Espanyol”, izsakot savu piedāvājumu.

Ķīnas rotaļlietu ražotāji “Rastar Group” 2016. gadā iegādājās “Espanyol” un sekmēja intereses par komandu palielināšanu Āzijas tirgū pēc tam, kad tika parakstīts līgums ar ķīniešu superzvaigzni Vu Lei, kura krekli ātri vien kļuva par pārdotākajiem visā komandā.

Pašlaik komanda, kas bāzējas Barselonā, izlikta pārdošanā, un PSG īpašnieki ir vieni no diviem kandidātiem uz potenciālo kluba iegādāji. Vēl “Espanyol” savā īpašumā vēlas iegūt Ziemeļamerikas pārstāvji.

“Qatar Sports Investments” jau kopš 2011. gada pieder PSG, un īpašnieki klubā iepludinājuši lielas naudas summas, kas atspoguļojies arī rezultātos vietējā čempionātā, jo PSG ieguvusi pēdējos astoņus no desmit Francijas tituliem. Tik labas sekmes nav bijušas UEFA Čempionu līgā, jo tituls nav izcīnīts, vistuvāk tam esot 2020. gadā, kad finālā atzīts Minhenes “Bayern” pārākums.

Kataras investoru priekšgalā atrodas Nasers Al Helaifi, kurš komandā ir gan valdes priekšsēdētājs, gan izpilddirektors, turklāt tāda pati loma viņam ir uzņēmumā “beIN Media”. QSI vārds ticis locīts arī “Roma” un “Braga” sakarā, taču kopumā darījumus būtu grūti veikt, balstoties uz UEFA noteikumiem.

Lai iegāde varētu notikt, “Espanyol” nevarētu piedalīties starptautiskajos turnīros tik ilgi, cik QSI būtu īpašnieki. Pirms diviem gadiem komanda startēja Eiropas līgā, bet pagājušo sezonu noslēdza 14. vietā, pēc tam atbrīvojoties no izpilddirektora, sporta direktora un galvenā trenera.

Izskatās, ka Kataras investori vēlas līdzināties Mančestras “City” īpašniekiem “Abu Dhabi United Group”, kam pieder vairākas futbola komandas visā pasaulē. Pavisam nesen bagātnieki iegādājās lielāko daļu akciju Itālijas komandai “Palermo”, kas kļuva par desmito “City Football Group” īpašumu.

Tāpat CFG pieder “Troyes” (Francija), “Girona” (Spānija), “Melbourne City” (Austrālija), “Lommel” (Beļģija), “Montevideo City Torque” (Urugvaja), “New York City” (ASV), “Mumbai City” (Indija), “Yokohama F. Marinos” (Japāna) un “Sichuan Jiuniu” (Ķīna).

sportapils