Futbolists pēc mača izdzer 30 litrus ar ūdeni, lai nodotu dopinga analīzes

Pieredzējušais Brazīlijas futbolists Halks pagājušajā nedēļā mača laikā zaudēja tik daudz svara, ka pēc tam bija lielas grūtības nodot dopinga analīzes, kā rezultātā nācās dzert 30 litrus ar ūdeni.

Pagājušā gada janvārī 35 gadus vecais Halks pievienojās Brazīlijas komandai “Atletico Mineiro”, tādējādi pirmo reizi kopš 2006. gada pārstāvot dzimtās valsts klubu. Komandas ārsts jau pagājušajā sezonā atklāja, ka Halks spēļu laikā zaudē ļoti daudz svara, jo intensīvi svīst.

“Atletico” pievērš īpašu uzmanību futbolistam, lai viņam būtu pietiekams daudzums šķidruma, bet pagājušajā nedēļā tā bija problēma. Halks pastāstīja, ka Brazīlijas kausa spēles laikā viņš zaudēja tik daudz svara, ka bija nepieciešams izdzert 30 litrus ar ūdeni, lai ķermenī atkal būtu šķidrums un viņš varētu nodot urīna analīzes.

“Kopš ierašanās “Atletico” komandā šī bija spēle, kurā visvairāk dehidrējos,” teica Halks. “Es kļuvu par sešiem kilogramiem vieglāks. Bija nogurdinoša dopinga kontrole. Sāku spēli, būdams 97 kilogramus smags, bet pabeidzu ar 91. Mani izsauca uz dopinga kontroli, kur pavadīju četras stundas un izdzēru 30 litrus ūdeni. Bija grūti urinēt, taču tas nostrādāja.”

Halkam bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai nodotu analīzes, ka nevarēja kopā ar komandas biedriem atgriezties mājās no Riodežaneiro. Vietējie mediji vēsta, ka futbolists stadionu atstāja tikai plkst. 3:50, savukārt uz mājām viņš devās ar privāto lidmašīnu.

Lai gan pēc pirmās spēles “Atletico” atradās vadībā ar 2:1, viesos klubs zaudēja ar 0:2 “Flamengo”, tādējādi noslēdzot kausa izcīņu. Šajā sezonā Halks devies laukumā 30 spēlēs un izcēlies ar 23 precīziem sitieniem vārtos.

sportapils