Levandovskis piekrīt mazākai algai Barselonā, nebūs starp 9 pelnošākajiem līgā

Aizvadītā nedēļas nogale iesākās ar priecīgām ziņām visiem “Barcelona” līdzjutējiem, jo kļuva zināms, ka slaveno komandu papildinās viens no labākajiem šī brīža uzbrucējiem pasaulē Roberts Levandovskis. Lai šis darījums notiktu, polis atteicās no vairākiem miljoniem eiro.

Levandovskim vēl uz sezonu bija spēkā esošs līgums ar Minhenes “Bayern”, taču jau pēc aizvadītās sezonas beigām sportists sacīja, ka neplāno palikt Vācijas klubā. Ilgu laiku tika mēļots, ka tieši Barselona kļūs par viņa nākamo darbavietu, kas beidzot arī apstiprinājies.

Lai iegūtu savās rindās poļu uzbrucēju, “Barcelona” nācās samaksāt “Bayern” 50 miljonus eiro, bet ietaupīt izdosies uz futbolista atalgojumu. Ja Minhenē Levandovskis pelnīja aptuveni 23 miljonus sezonā pirms nodokļu nomaksas, tad Barselonā tie būs aptuveni 18 miljoni par sezonu jeb deviņi uz rokas. Tas nozīmē, ka polis piekritis samazināt algu par aptuveni 20%.

“Es atgriezīšos, lai pienācīgi atvadītos no visiem darbiniekiem, man tagad tam nesanāca laiks,” sacīja sportists. “Aizvadītie astoņi gadi bija lieliski un tos nevar aizmirst. Es pavadīju lielisku laiku Minhenē. Es drīz izlidošu, bet pēc treniņnometnes atgriezīšos un atvadīšos pienācīgi, pie reizes saorganizējot arī citas lietas.”

Martā Spānijas medijs “Marca” atklāja to, cik daudz pelna Spānijas futbola čempionāta spēlētājiem. Interesanti, ka Levandovskis ar savu jauno atalgojumu neierindosies starp desmit pelnošākajiem futbolistiem:

9. Luka Modričs, 20 miljoni eiro sezonā pirms nodokļiem
8. Davids Alaba, 20 miljoni
7. Jans Oblaks, 20 miljoni
6. Žordi Alba, 20 miljoni
5. Antuāns Grīzmans, 20 miljoni
4. Toni Kross, 22 miljoni
3. Serhio Buskets, 23 miljoni
2. Karīms Benzemā, 24 miljoni
1. Edens Azārs, 30 miljoni

sportapils