Premjerlīga ieviesusi noteikumus, kas neļaus vilcināt spēles laiku

Anglijas Premjerlīga, kas tiek uzskatīta par pasaulē spēcīgāko nacionālo futbola čempionātu, ieviesusi vairākus jauninājumus gaidāmajā sezonā, kas domāti, lai mača gaitā mazāk tiktu vilcināts spēles laiks, kas īpaši aktuāli ir pēdējās minūtēs.

Jau 5. augustā jeb pēc divarpus nedēļām ar spēli starp Londonas “Arsenal” un “Crystal Palace” tiks dots starts jaunajai Premjerlīgas sezonai. Sezona būs īpaša ar to, ka ieviesta vairāku bumbu sistēma, kopumā spēles gaitā esot pieejamām desmit bumbām.

Viena bumba būs tā, ar ko futbolisti sāks maču. Vēl viena būs ceturtā tiesneša īpašumā, bet pārējās astoņas būs apkārt laukumam – pa divām aiz vārtiem, kā arī pa divām netālu no sānu līnijām. Bumbas atradīsies uz konusiem, un liela uzmanība jāpievērš tām, kas ir aiz vārtiem, jo nedrīkst ietekmēt “Hawk-Eye” darbību.

Arī apkārt laukumam būs vairāk cilvēku, kas ierasti ir futbola akadēmiju jaunie futbolisti. Tagad nepieciešams iesaistīt vismaz astoņus bumbu padevējus, turklāt viņiem veikta instruktāža, ka abu komandu spēlētājiem vienādā ātrumā jāpasniedz bumbas.

Nav nekāds noslēpums, ka bumbu puikas mēdz savā īpašumā mazliet ilgāk paturēt bumbas, lai tikai viņu mīļākā komanda iegūtu tik vērtīgās sekundes, lai izcīnītu trīs punktus. Interesanti, ka Premjerlīga uzsvērusi, ka bumbu padevējiem jāizveido acu kontakts ar futbolistu, kam tiks iedota bumba.

Pirmajā Premjerlīgas nedēļā lielie smagsvari netiksies savā starpā, bet otrajā kārtā var sagaidīt ļoti interesantu dueli, jo savstarpējo maču aizvadīs divas Londonas komandas – “Chelsea” un “Hotspur”.

sportapils