Nezināms argentīniešu futbolists savulaik pelnījis mazāk tikai par Mesi un Ronaldu

Ierasti, ka pelnošāko futbolistu topu augšgalā atrodas tādi vīri kā Lionels Mesi, Krištianu Ronaldu, Neimārs un citi, taču pirms vairākiem gadiem argentīnietis Dario Konca bija trešais pelnošākais futbolists pasaulē, atpaliekot tikai no Mesi un Ronaldu.

Pirms 11 gadiem jeb 2011. gadā Konca pārstāvēja Brazīlijas komandu “Fluminense” un palīdzēja tai izcīnīt pirmo valsts čempiontitulu kopš 1984. gada. Gan 2009., gan 2010. gadā viņš tika atzīts par labāko Brazīlijas A sērijas spēlētāju.

Ņemot vērā lielo pienesumu un sasniegumus, komandas no visas pasaules izrādīja interesi par argentīniešu spēlētāju. Konca beigās neizlēma pievienoties kādai Eiropas komandai, bet gan Ķīnas “Guangzhou Evergrande”, kas galdā lika ienesīgu piedāvājumu.

Aptuveni desmit miljonus eiro Ķīnas vienība samaksāja “Fluminense”, kamēr pats futbolists tika pie desmit miljoniem katru sezonu. Līgums tika noslēgts uz divarpus sezonām, un Konca kļuva par trešo apmaksātāko spēlētāju visā pasaulē. Tolaik lielākas algas bija tikai Mesi un Ronaldu, kuri pārstāvēja attiecīgi “Barcelona” un Madrides “Real”.

Kamēr Mesi un Ronaldu cīnījās par Spānijas tituliem, Čempionu līgas kausiem un “Ballon d’Or”, tikmēr Konca izcēlās Ķīnas čempionātā, divarpus sezonu laikā laukumā dodoties 99 spēlēs un tiekot pie 54 precīziem sitieniem vārtos. Lai gan Konca spēlēja labi, viņš izcēlās ar kontroversiālām darbībām ārpus laukuma.

Komanda diskvalificēja Koncu uz deviņām spēlēm pēc tam, kad viņš nebija apmierināts ar trenera lēmumu nomainīt viņu spēļu laikā. “Nesaprotu, kāpēc viņi kā nomainīšanas iemeslu min manu nogurumu un nepieciešamību pēc atpūtas,” teica futbolists. “Kā es varu realizēt svarīgu 11 metru soda sitienu, ja neesmu formā?” Konca kopumā palīdzēja komandai izcīnīt trīs Ķīnas titulus un vienu Āzijas Čempionu līgas kausu.

Pēc tam argentīnietis atgriezās “Fluminense”, kur viņa alga bija par vairāk nekā 20 reizēm mazāka, taču vēlāk viņš atgriezās Ķīnā, jo līgumu piedāvāja zviedru speciālista Svena Jorena Eriksena trenētā Šanhajas “SIPG”. “Konca ir kā Mesi – tāda paša izmēra, spēlē ar kreiso kāju, lieliski driblē un gūst daudz vārtu,” ļoti atzinīgus vārtus teica Eriksens.

Par karjeras beigām Konca paziņoja 2019. gadā, būdams 36 gadus vecs. Spēlētāja karjeras laikā viņš nopelnīja vairāk nekā 55 miljonus eiro, bet interesanti, ka nevienu reizi viņš tā arī neuzvilka Argentīnas nacionālās izlases kreklu. “Futbols man daudz ko ir devis, es mīlu savu karjeru, tas bija fantastisks piedzīvojums, bet šodien domāju, ka ir īstais brīdis pielikt punktu,” sacīja Konca.

sportapils